Vijesti 24.04.2016.

Trka za Banjaluku: Kandidata za gradonačelnika još nema

ČITANJE: 1 minuta
BANJALUKA

Trka za osvajanje najvećeg grada Srpske uveliko je počela, a zvaničnog kandidata za gradonačelnika vladajućeg i opozicionog bloka-još nema. Iz PDP-a su, na konvenciji “Bolja Banjaluka”, poručili da su spremni da preuzmu vlast u tom gradu.

“Bio to Dragan Čavić ili neko drugi, PDP će ga podržati”, rekao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

I dok opozicija na sve čećim sastancima kuje detaljan plan, vladajući ni da se sretnu. U napete odnose između SNSD-a i DNS-a, umiješali su se Socijalisti koji su poručili da će podržati kandidaturu Igora Radojičića.

Sudeći po stavu Nedeljka Čubrilovića, na podršku DNS-a još ne može da računa.

“To niko DNS-a nije zvanično pitao , da li će imati svog kandidata. Jedino takva pitanja dobijam od vas novinara, kad bude dogovora na nivou Republike ja se nadam da će ti dogovori uslijediti i na nivou grada”, izjavio je Nedeljko Čubrilović, potpredsjednik DNS-a.

Redove zbijaju i u Stevandićevoj Ujedinjenoj Srpkoj. I oni tvrde da Banjaluka zaslužuje bolje. Zato neće ni na jednu stranu, već će izaći sa svojim kandidatom.

” Mi za sada imamo tri kandidata koja su kandidovana , gospođa Trivić, Mario Milanović i ja. U svakom slučaju ćemo odlučiti ono što je najbolje za građane Banjaluke”, rekao je  Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske.

Centralno izborna komisija BiH odluku o raspisivanju lokalnih izbora trebalo bi da donese 4. maja. Nema sumnje da će političke partije sa pregovorima ubaciti u brzinu.

(Atv)