TRNINIĆ: Priča o avionskoj liniji Banjaluka – Teheran potpuna dezinformacija

Štrajk upozorenja koji su krajem prošle sedmice organizovali pojedini predstavnici sindikalnih organizacija koje djeluju pri “Željeznicama RS” potpuno je neopravdan i uvjeren sam da pojedini sindikalni lideri više gledaju svoje interese i pozicije, nego radnika koje zastupaju.

Rekao je to u intervjuu “Glasu Srpske” ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić. Iznenađen je, kako kaže, i razočaran stavovima nekih lidera sindikata, zbog toga što je bilo dogovoreno da zbog pozitivnog poslovanja tog preduzeća radnici dobiju upravo stimulativni dio na plate, a ne povećanje plata. Navodi i da je on čovjek kod kojeg je kontraproduktivno kada se postavljaju uslovi i ucjene.

– Sa upravom “Željeznica RS” ćemo sprovesti što smo i dogovorili o stimulaciji na plate, a predstavnici sindikata imaju pravo na svoj način da vode borbu. Štrajk svakako nije dobar put i ne znam kuda vodi – rekao je Trninić.

Kako dugoročno riješiti problem poslovanja “Željeznica RS”?

Procesom restrukturisanja, koje već ide veoma dobro. Prema ocjeni Svjetske banke, to je čak jedno od uspješnijih restrukturisanja koje su vodili. Prvi put imamo potpuno profitabilno stanje, veće izvorne prihode, kao i ispunjenje plana poslovanja, prebačaje plana proizvodnje i finansijskog plana.

Kakvi su planovi kada je u pitanju zapošljavanje u ŽRS? Plan je smanjenje broja zaposlenih, ali već postoji i deficit radnika na pojedinim pozicijama u tom preduzeću?

Svjesni smo rizika da smanjenjem broja radnika može doći i do disbalansa na pojedinim mjestima. Plan nam je, i u potpunosti to ispunjavamo – da nijedan radnik ne smije ostati nezbrinut. U ŽRS-u je već manje 640 radnika, a nijedan nije ostao nezbrinut. Svi su ili penzionisani, otišli uz otpremninu, ili na lični zahtjev. Stalno pratimo situaciju i tamo gdje se pojavi manjak radnika na pojedinim pozicijama, raspisaćemo konkurse za posao, da bismo nadoknadili potrebni kadar. U svakom slučaju, nastavljamo i sa planiranim smanjenjem zaposlenih.

Da li je postignut zvaničan dogovor u vezi s letovima na relaciji Teheran – Banjaluka?

Potpuna je dezinformacija da je i postojala ideja o uvođenju linije iz Banjaluke za Teheran. Bila je samo inicijativa jednog tur-operatera da se otvore letovi iz Kine, sa različitih destinacija, kao što su Peking ili Šangaj. Teheran se pominjao samo kao pomoćni aerodrom, gdje bismo dosipali gorivo, ali tu ne bi bilo ni izlaska ni ulaska sa aerodroma. Međutim, sve to je neko zloupotrijebio i objavio – otvara se linija Teheran – Banjaluka.

Ali Direkcija za civilno vazduhoplovstvo potvrdila je da je izdala dozvolu iranskoj kompaniji “Mahan er” za čarter letove na relaciji Teheran – Banjaluka!?

Nije sporno i ako je izdata dozvola toj kompaniji, ali ne postoji nikakav dogovor sa resornim ministarstvom, kao ni sa “Aerodromima RS”. Na primjer, i “Kontiki” organizuje letove za Grčku ili Tursku, ali za njih angažuje “Er Srbiju”.

Znači, nema dogovorenih letova iz Banjaluke za Teheran?

Nema.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da postoji zainteresovanost za uvođenje avionske linije između BiH i Rusije. Koliko bi to bilo značajno za Srpsku?

Potpuno smo promijenili pristup razvoju “Aerodroma RS”, što je već i vidljivo – jer smo udesetorostručili broj putnika. Cilj nam je da i dalje napredujemo, a za to su nam, naravno, potrebne nove linije. U tom pogledu razgovarano je, između ostalog, i sa kompanijama iz Rusije koje su iskazale interesovanje, ali sve je još u fazi pregovora. Ali, svakako da bi imalo ogroman značaj za Srpsku.

Da li postoji interesovanje još nekih zemalja za uvođenje letova iz Banjaluke, i kojih?

Postoje neke inicijative, ali prerano je još o njima govoriti.

Autoput kroz Posavinu i Semberiju

Ranije je najavljeno da krajem juna treba da počne gradnja autoputa od Beograda do Banjaluke, preko Bijeljine i mosta u Rači. Da li sve ide po planu?

Srbija je pokazala zainteresovanost da o svom trošku gradi most preko rijeke Save u Rači, po principu sličnom u Bratuncu. Sada se BiH mora uključiti, kako bismo sa Srbijom potpisali sporazum o izgradnji tog mosta. Srbija planira da sredinom idućeg mjeseca postavi i kamen temeljac za njegovu izgradnju, tako da se nadam da će do tada sve biti dogovoreno i da će početi radovi.

(Glas Srpske)

Dok je bio u provodu zapaljen mu skupi auto

Skupocjeni pasat, star nepune dvije godine, zapaljen je u banjalučkom naselju Ada, a u tim momentima njegov vlasnik Miloš M. (35) bio je u noćnom provodu u obližnjem lokalu, saznaju “Nezavisne”. Istraga u ovom slučaju se sprovodi, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac i, kako nezvanično saznajemo, slučaj je okvalifikovan kao oštećenje i

ANA TRIŠIĆ BABIĆ O DENISU KULJIŠU: Nije dozvoljavao da ga svrstaju u grupu i ograniče

Ana Trišić Babić, savjetnica člana predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske i bivša zamjenica ministra inostranih poslova BiH napisala je emotivno pismo povodom smrti novinara i velikog čovjeka Denisa Kuljiša koje prenosimo u cjelosti: Ništa tako glasno ne podsjeti na život kao njegova suštinska suprotnost. Ništa ne podsjeti na ljepotu življenja, na ljepotu prijateljstva,

Bolković o Denisu Kuljišu: Nema u ovom podneblju i naraštaju nitko ni sličan

Romano Bolković se dirljivim tekstom oprostio od svog prijatelja Denisa Kuljiša, koji je preminuo danas u Zagrebu nakon kratke i teške bolesti. Bolković je tekst kojim se oprostio od Kuljiša objavio na Facebooku, a mi ga prenosimo uz dozvolu autora. “Kaže mi Nada da su govorili da si blijed, da odeš do liječnika, ali kao

TRNINIĆ: Prioritet povezivanje Banjaluke i Beograda

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić, koji će danas prisustvovati svečanom puštanju u saobraćaj dionice autoputa “Miloš Veliki” od Obrenovca do Ljiga, rekao je Srni da Srpska pokušava da prati Srbiju kada je riječ o investiranju u saobraćajnu infrastrukturu, a prioritet joj je povezivanje Banjaluke sa Beogradom. On je istakao da Srbija mnogo

ERS: Neće doći do poskupljenja struje u Srpskoj

Do poskupljenja električne energije u Srpskoj za sada neće doći iako za tako nešto postoje opravdani ekonomski razlozi, tvrde u preduzeću “Elektroprivreda Republike Srpske” (ERS). Informacije o mogućem poskupljenju struje u Srpskoj pojavile su se početkom prošlog mjeseca zbog povećanja troškova Rudnika i termoelektrane (RITE) “Ugljevik” do kojih je doveo projekat odsumporavanja, ali u matičnom

IRB: U istočni dio Srpske plasirano 74,8 miliona KM

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske plasirala je posredstvom kreditnih linija u prvih šest mjeseci 74.803.421 KM u istočni dio Srpske, izjavila je Srni direktor IRB-a Snežana Vujnić. Ona je istakla da je kroz zajmove, a posredstvom Fonda za razvoj istočnog dijela Republike Srpske u ovom periodu plasirano 16.980.000 KM, Fonda za stanovanje 23.677.246 KM, a posredstvom