Sport 19.09.2019.

“TROFEJ BANJALUKE” Odbojkašice BL Voleja domaćini tradicionalnog turnira

ČITANJE: 1 minuta

Odbojkaški klub BL Volej biće domaćin turnira “Trofej Banjaluke 2019” koji će se održati ovog vikenda u sportskoj dvorani „Borik“. Osim domaćina, na ovom turniru učestvovaće Volej Frate Italija, Šempeter iz Slovenije i hrvatski Osijek.

– “Trofej Banjaluke” je naš tradicionalni turnir, šesti po redu. Program je izuzetno bogat, cjelodnevni program u subotu, a u nedjelju od deset se nastavlja turnir. Ovo je zaista prilika da publika dođe da gleda kvalitetnu odbojku ali i da upozna naš tim sa kojim ćemo igrati u ovoj izuzetno napornoj sezoni u kojoj ćemo igrati u dva evropska takmičenja, Srednjoevropskoj ligi koja je veliki izazov i naravno CEV kup, takmičenje u koje se prvi put plasirala jedna ekipa iz Banjaluke – rekao je sportski direktor BL Voleja Draško Madžar.

Trener Radmila Marković zadovoljna je onim što je urađeno do sada u toku priprema, i vjeruje da će njen tim spreman dočekati sve izazove.

– Mi smo već odigrali turnir na Ilidži i zadovoljni smo. Taj turnir nam je pokazao gdje smo realno nakon mjesec dana treninga. Dobili smo smernice za rad i sigurna sam da ćemo kroz utakmice koje slijede i nekoliko sedmica koje nas očekuju unaprijedimo neke odbojkaške elemente. Turnir u Banjaluci će biti još kvalitetniji i u tom smislu još bolji za uigravanje – dodala je Marković.

Subota: 1. kolo: BL Volej – Frate (14), Šempeter – Osijek (16). 2. kolo: Osijek – Fratte, BL Volej – Šempeter (16). Nedjelja: Fratte – Šempeter (10), Volej – Osijek (12).

Danas su predstavljene tri pojačanja Milica Šorak iz Srbije (Dinamo iz Pančeva), Olja Ugljenko koja stiže iz Ukrajine i Milica Ivković, odbojkašica koja je prošlu sezonu nosila dres Bimal Jedinstva, a i ranije je nosila dres Bl Voleja.

(Srpskainfo)