Vijesti 05.04.2017.

Tuča mladića u Laktašima još bez epiloga

ČITANJE: 2 minute

Tuča mladića u centru Laktaša i pucnjava od prije dvije večeri, još nije dobila epilog.

Lokalna policija, ali i inspektori banjalučke krim policije, priveli su i ispitali šest lica. Nezvanično, i Veljko Ražnatović, sin pjevačice Svetlane Ražnatović, saslušan je sinoć u CJB Banja Luka. Pred inspektorima su se, kako nezvanično saznajemo, našli i braća Petar i Aleksandar Zolak, Dalibor Rogić, Boban Latinović, Vitomir Glišić.  Svi su nakon ispitivanja pušteni na slobodu.

“S obzirom da je istraga u navedenom predmetu i dalje u toku, policijski službenci  preduzimaju sve potrebne mjere i radnje sa ciljem utvrđivanja da li ima još lica koja se mogu dovesti u vezu sa navedenim događajem, a izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama i utvrđenom činjeničnom stanju biće dostavljen okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka”, rekla je Marija Markanović, portparol CJB  Banjaluka.

Policija je utvrdila da su se mladići potukli, nakon čega je jedan od njih, kako se sumnja, pucao iz vatrenog oružja. U tuči su dvije osobe zadobile tjelesne povrede. Sinoćnji navodi, koji su objavljeni i u našim Centralnim vijestima, da je u tuči učestvovao i sin Budimira Stankovića, biznismena i SNSD-ovog fukncionera, Stanković demantuje. U pisanoj reakciji ističe da je iznošenjem takvih informacija zavedena javnost, a njemu i njegovoj porodici narušen ugled i nanesena duševna bol i uznemirenost.

“Odgovorno tvrdim da nijedan od mojih sinova nije učestvovao u pomenutom događaju. O tačnosti mojih tvrdnji postoje čvrsti dokazi i svjedoci, te smatram  da ste ih uz moju usmenu izjavu ili izjavu nekog od mojih sinova bili u obavezi koristiti u objavljenom medijskom izvještaju”, kaže Stanković.

Policija nastavlja istragu o tuči u Laktašima. Kako nezvanično saznajemo, inspektori će ispitati još tri osobe.

(ATV)