Magazin 13.11.2015.

Tuga: Pjevačica oboljela od raka čeka smrt sa svojom bebom u naručju

ČITANJE: 1 minuta
joey-cancer
Četdesetogodišnja američka kantri pjevačica Džoi Martin Fik odbrojava svoje posljednje dane, pošto joj je dijagnostifikovan rak grlića maternice.

Sve vrijeme uz nju su suprug Rori i ćerka Indijana. Džoi svoju bebu ne ispušta iz naručja. Suprug joj je pored kreveta stavio tepih da bi, ponekad, mogla da se igra sa ćerkom, dok još ima snage za to.

Pjevačica se sa rakom borila godinu dana. Doktori su pokušavali da je liječe zračenjem i hemoterapijama, ali se ispostavilo da joj nema pomoći. Posljednje dane provodi u strašnim bolovima i jedino što joj pomaže je morfijum.

– U četiri sata ujutro požurio sam sa njom u bolnicu, pošto je trpjela nepodnošljiv bol. Nekoliko sati kasnije doktor je rekao da se bol javio zbog raka koji je nastavio da raste i postao upaljen. Rekao nam je da moramo da se koncentrišemo na to da joj bude što udobnije. To nije bio odgovor kome smo se nadali. Poslije dosta različitih lijekova, jaka doza morfijuma donijela je Džoi olakšanje – napisao je njen suprug Rori.

Džoi i Rori su se zajedno bavili kantri muzikom, komponovali i pjevali svoje pjesme. Prije tri godine snimili su spot za pjesmu “When I'm Gone” (Kada me ne bude), kao da su predosjećali šta ih očekuje.

(Mondo.rs)