Vijesti 11.05.2016.

Tuga u Prijedoru: Preminuo Zoran Janjetović

ČITANJE: 1 minuta
Zoran-Janjetovic
Sa nevjericom je među ljubiteljima fudbala u Prijedoru primljena vijest da je, od posljedica srčanog udara, juče u ranim jutarnjim časovima u 50. godini preminuo sekretar Fudbalskog kluba Rudar Prijedor Zoran Janjetović.

Zoka, kako su ga zvali saigrači i svi koji su ga poznavali, hospitalizovan je u ponedjeljak uveče u Opštoj bolnici u Prijedoru, ali srce zaista plemenitog čovjeka nije izdržalo, vjerovatno teško preživljavajući činjenicu da, poslije najslabije sezone u Premijer ligi BiH, voljeni klub ponovo ide u niži rang takmičenja.

Janjetović je rođen 30. oktobra 1966. godine u Sarajevu gdje je prve fudbalske korake napravio u Željezničaru, u kojem je prošao sve selekcije omladinskog pogona, a potom je igrao za Famos. Poslije rata branio je boje Rudar Prijedora nastupajući u generaciji koja je igrala u nezaboravnom finalu Kupa Republike Srpske 1995. godine protiv banjalučkog Borca. Bio je član generacije “zeleno-crnih” u sezoni 1995/96. kada su u prvoj godini Prve lige bili šampioni grupe zapad, da bi potom poklekli u dvomeču za apsolutnog prvaka RS protiv Boksita iz Milića.

U dva mandata bio je sekretar Rudar Prijedora, prvi put od 2009. godine, kada je klub izborio plasman u bh. elitu, pa sve do proljeća 2012, a na ovu dužnost vratio se u oktobru prošle godine. Posljednja fudbalska aktivnost bila mu je uloga službenog predstavnika u subotnjoj utakmici 29. kola protiv “Želje” na “Grbavici” gdje su Prijedorčani osvojili bod igrajući 1:1. Zoran Zoka Janjetović biće sahranjen danas u 14 časova na prijedorskom groblju “Pašinac”.

(Glas Srpske)