Vijesti 12.10.2020.

TUGA U PRNJAVORU: Zatražen pritvor za vozača koji je drogiran usmrtio djevojčicu

ČITANJE: 1 minuta

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zatražilo je pritvor za Nisveta Mujkića (25) iz Prnjavora, koji je osumnjičen da je, vozeći drogiran, golfom usmrtio trinaestogodišnju sugrađanku V.R, saznaju “Nezavisne”.

“U Prnjavoru, 10. oktobra, u 21.29 časova, kao učesnik u saobraćaju, pod dejstvom droga, upravljao je golfom. Krećući se Ulicom Laze Lazarevića iz pravca Beogradske ulice u pravcu raskrsnica ulica Laze Lazarevića i Novaka Pivaševića, izgubio je kontrolu nad vozilom, prešao na površinu namijenjenu za kretanje pješaka, te je nastradala pješak, trinaestogodišnjakinja iz Prnjavora”, saopšteno je iz Tužilaštva.

Da ovaj vozač bude pritvoren, tužilac je zatražio jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a krivično djelo je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice.

U Tužilaštvu smatraju da bi puštanje na slobodu osumnjičenog  rezultiralo uznemirenjem javnosti.

Zbog pogibije i prerano ugašenog života trinaestogodišnje V.R, Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor, proglasio je za sutra Dan žalosti.

“Dan žalosti obilježava se spuštanjem zastave na pola koplja na zgradama Opštinske uprave opštine Prnjavor, javnih preduzeća i ustanova. Na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera. Pozivamo fizička i pravna lica koja obavljaju ugostiteljsku djelatnost, kao i medije koji djeluju na području opštine, da svoje poslovanje prilagode Danu žalosti”, saopšteno je iz opštine Prnjavor.

(N.S/ Banjaluka.net)

Oznake: Prnjavor, Tragedija