Vijesti 26.11.2020.

TURISTIČKA ATRAKCIJA: Naredne godine novi sadržaji na Manjači

ČITANJE: 2 minute

Nakon što je ove godine uspješno očišćeno i pušteno u funkciju, jezero Šljivno zabilježilo je zavidan broj posjeta, a ambicioznim planovima za turističko-rekreativni centar “Manjača” cilj je da iduće godine ovaj prelijepi krajolik postanu ne samo destinacija Banjalučana, nego i regije, rekao je za “Nezavisne” Draško Ilić, direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

On je istakao da je uprkos pandemiji sezona uspješno završena, te da su mnogi građani ovaj dio grada prepoznali kao sjajno mjesto za odmor i kupanje, posebno vikendom.

Želja je, dodaje da na tom prostoru proradi i zaživi likovna i vajarska kolonija, kao i da se održavaju manji koncerti. Takođe, ukoliko dozvoli epidemiološka situacija, da se na ovom podneblju održavaju škole u prirodi.

Što se tiče investicija oko samog jezera Šljivno, kako je Ilić naglasio, planirana je gradnja još nekoliko ladara, kako bi ljudi imali mjesto da se odmore, kao i kafića, restorana, sportskih terena i još mnogo toga.

“Započeli smo i izgradnju jedne tržnice organskih proizvoda na samom ulazu na jezero koja će omogućiti da svi koji dođu mogu nešto kupiti na Manjači, a ne u Banjaluci. Tu će i naši poljoprivrednici sa ovog podneblja moći prodavati svoje proizvode kao što su meso, mlijeko, sirevi, voće, povrće i sve ostalo. Takođe, ovaj dio grada će biti još uređeniji i čistiji, a ispitivanje vode ovog ljeta je vršeno svakodnevno kako bi posjetioci mogli bez ikakvih problema da se kupaju”, rekao je Ilić za “Nezavisne”.

Podsjećamo, turističko-rekreativni kompleks “Manjača” otvoren je u junu ove godine, a na ovom projektu rade Centar za razvoj poljoprivrede i sela, Gradska razvojna agencija CIDEA i Turistička organizacija grada.

(N.S/ Banjaluka.net)