Biznis 31.01.2022.

Turistička ponuda Foče i Plužina brendirana kao jedinstvena destinacija

ČITANJE: 1 minuta

Predstavljanjem rezultata kroz videoprezentaciju u Foči je danas ozvaničen kraj projekta „Turizam, adrenalin, rafting avantura TARA“ koji su u protekle dvije godine zajednički provodile opštine Foča i Plužine, uz finansijsku podršku Evropske unije.

Projekat TARA imao je cilj, da kroz brojne aktivnosti, doprinese boljoj turističkoj ponudi i razvoju novih turističkih proizvoda sa obje strane rijeke Tare.

Iako je pandemija virusa korona uticala na smanjenu posjetu turista tokom 2020. godine, u prošloj godini obje opštine bilježe rast turističkih posjeta.

 

Načelnici opština Plužine i Foča, Mijuško Bajagić i Milan Vukadinović složili su se da ovakvi projekti značajno unapređuju turističku ponudu obje opštine i ovog područja koje obiluje nevjerovatnim prirodnim ljepotama, od rijeka Tare, Pive i Drine, pa preko planina Pive, Maglića, Volujaka i Zelengore.

Učesnici projekta saglasni su da između Foče i Plužina „granica ne postoji“, te da je pogranično područje dvije opštine, kroz projekat, brendirano kao jedinstvena destinacija za aktivni turizam, koja se zajedničkim snagama može unaprijediti i ucrtati na turističku mapu posjetilaca iz regiona, Evrope ali i cijelog svijeta.

(E.M)