Biznis 04.07.2020.

Turističke destinacije u Republici Srpskoj privlače sve više turista

Popularne turističke destinacije u Republici Srpskoj privukle su ove godine zbog krize nastale usljed epidemije kovidom-19 veliki broj domaćih turista, a jedan od novootkrivenih turističkih bisera je opština Milić, ističu iz Turističke organizacije Republike Srpske.

“Novo turističko otkrovljenje svakako je opština Milić te slobodno možemo reći da su građani u RS otkrili jednu novu dosad ne toliko posjećenu destinaciju. Ove godine zbog cijele situacije s virusom korona među stanovnicima vlada veliko interesovanje za prirodu, a Milići su upravo to – čista priroda”, kaže za “Nezavisne” Nada Jovanović, direktorica Turističke organizacije Republike Srpke.

Pored Milića, ove godine turistički su “isplivali” Nevesinje i Sokolac, za koje vlada interesovanje iako to ranije nije bio slučaj.

Jovanovićeva ističe da ove godine vlada veliko interesovanje domaćih turista i za mjesta kao što su Janjske otoke, jer iako su godinama bili solidno posjećeni – ove je godine zaista veliko interesovanje.

Dodaje da je Ribnik uvijek bio raj za flaj fišere, a sve više ga posjećuju naši građani, što je radnicima iz oblasti turizma izuzetno drago.

“U cijeloj ovoj nesreći izazvanoj pandemijom virusa korona građani RS će definitivno biti u prilici da upoznaju našu domovinu i da vide sve njene ljepote”, kazala je Jovanovićeva.

Najveće interesovanje što se tiče turističkih vaučera je za “Banju Vrućicu” u Tesliću, rekli su u Ministarstvu trgovine i turizma RS.

Osim za ovu banju, interes vlada i za “Vilinu vlas” u Višegradu i “Kulaše” u Prnjavoru.

(A.M/banjaluka.net)