Turistima se najviše sviđaju niske cijene u Banjaluci

turisti banjaluka

Turistima koji su prošle godine posjetili grad na Vrbasu najviše su se svidjele niske cijene, gostoljubivost građana i dobra hrana, kazali su u Turističkoj organizaciji grada.

Turisti pohvalno govore o dobrom noćnom  životu, tržnici, na kojoj mogu naći jeftine i kvalitetne proizvode, te o prirodnim  ljepotama  u okolini grada, ali ipak manje su zadovoljni uslugama koje su dobijali  u hostelima.

“Od turista koji su posjećivali naš info-centar najviše smo dobijali primjedbe na usluge u hostelu jer ne dobiju ono što očekuju. U našim hostelima nema tog ‘društvenog’ momenta koji očekuju gosti koji rezervišu ovu vrstu smještaja. Oni žele zajedničke prostorije za druženje i međusobno upoznavanje, a u našim hostelima dobiju samo uslugu noćenja”, kazali su u TOBL.

U Udruženju turističkih vodiča RS kazali su da se turistima posebno sviđa jezgro grada, za koje kažu da je čisto i sređeno.

“Dopada im se što u gradu ima mnogo mladih ljudi, a takođe im se posebno sviđaju tvrđava Kastel, koju treba još srediti, i izletište  Krupa na Vrbasu i njegove prirodne ljepote”, rekao je Milan Bukara, predsjednik ovog udruženja.

Dodao je da u grad dolaze posjetioci sa svih strana svijeta i da se kratko zadržavaju.

“Italijani su u prolazu, a Slovenci pretežno dolaze na vikend. Slovenci standardno dolaze autobusima, pretežno idu da posjete tržnicu, gdje  kupuju kvalitetne proizvode koji su dosta jeftini nego u Sloveniji. Porod njih, između ostalih, posjećuju nas i gosti iz istočne Azije, Španije, Njemačke i Portugala”, kazao je Bukara.

Željko Tatić, predsjednik  Udruženja radnika ugostiteljstva i turizma u RS, kazao je je grad ima odličnu gastro-ponudu.

“Naša gastro-ponuda je kvalitetna i specifična, po čemu smo i prepoznatljivi. Pored toga, imamo našu ljubaznost. Ako to dopunimo kvalitetnom infrastrukturom i smještajem, kojeg u gradu nedostaje, mislim da možemo da težimo razvijanju turističkog brenda”, smatra Tatić.

Jedan od pozitivnih primjera privlačenja turista je i Kulturno-umjetničko društvo “Piskavica”, koje stranim gostima nudi prikaz slavskih običaja.

Prošle godine grad je posjetilo 85.060 turista i zabilježena su 132.283 noćenja.

(Nezavisne)

SUBAŠIĆ: Gačić je tri mjeseca volontirao u „Mozaiku prijateljstva“

Nakon što je iz bihaćkog zatvora stigao u Banjaluku, serijski ubica Edin Gačić je počeo da volontira u humanitarnom udruženju „Mozaik prijateljstva“. Miroslav Subašić iz „Mozaika“ za SrpskaCafe kaže da je to bio dogovor Centra za socijalni rad i policije. – Oni su se tako i dogovorili i on je počeo da volontira kod nas

Voda stiže u više dijelove Česme

Izgradnja vodovodne mreže u nekoliko ulica i naselja, kao i projektovanje nove, neizgrađene mreže, u ovoj godini planirano je u vrijednosti od 780.000 KM, rekli su u Odjeljenju za komunalne poslove. Konkretno, u planu je izgradnja vodovoda Česma II, III i IV visinska zona, vodovoda Jagare i Banjica, podsistem Rekavice, te izgradnja vodovoda Mišin Han.

EVO KAKVO NAS PROLJEĆE OČEKUJE Objavljena dugoročna prognoza

Meteo portal “Severe Weather Europe” objavio je da će sljedeća sedmica u velikom dijelu Evrope, uključujući i Balkan biti natprosječno topla, dok je meteorološki servis “AccuWeather” danas otkrio kakvo nas vrijeme očekuje na proljeće. Proljeće će, prema predviđanjima meteorologa “AccuWeathera” u mnoge dijelove Evrope stići ranije, dok će se snijeg i zima u drugim dijelovima

Počela sanacija gradskih ulica

U okviru redovnog održavanja gradskih saobraćajnica, ovih dana je počela sanacija gradskih ulica, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve. “Konstatovali smo gdje su najveća oštećenja koja ugrožavaju bezbjedno odvijanje saobraćaja i krenuli u privremenu sanaciju oštećenih saobraćajnica tzv. hladnom asfaltnom masom”, istakao je načelnik Odjeljenja Slaviša Sandić. On pojašnjava, da u ovom periodu

TEGELTIJA O IMENOVANJU DALIDE BURZIĆ: Razumijem bol Memića, ali ne možemo nikoga eliminisati na osnovu nedokazanih tvrdnji

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milan Tegeltija oglasio se na Facebooku povodom jučerašnjeg imenovanja glavne tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo Dalide Burzić za sudiju Suda Bosne i Hercegovine, koje je izazvalo burne reakcije dijela javnosti te porodice Dženana Memića. “Kao čovjek, imam puno razumijevanje za svu bol, tugu i ogorčenost gospodina Memića i zbog toga ne mogu da

UKC: Citogenetička laboratorija vodeća u BiH

Citogenetička laboratorija Odjeljenja za medicinsku genetiku Zavoda za kliničku laboratorijsku dijagnostiku u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske vodeća je u BiH po broju urađenih prenatalnih citogenetičkih analiza. Iz UKC-a je saopšteno da je to jedina takva laboratorija u Srpskoj, koja pruža usluge za čitavo područje Republike, kao i da je od 2009. do 2019.

STANIVUKOVIĆ: Privremeno napuštam RS i BiH, ugrožena mi je lična sigurnost

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković kazao je danas da će medijima biti dostupan još danas i da će se privremeno povući iz javnosti zbog lične sigurnosti. Najavio je i napuštanje Bosne i Hercegovine u narednim danima. “Za vikend već neću biti u zemlji. Danas sam još tu i večeras ću još neke