Sport 11.12.2018.

TURNIR U MALOM FUDBALU Poznati Brazilac, osvajač Lige šampiona stiže u “Borik”

ČITANJE: 2 minute

Igor Rafael Lima de Souza je najzvučnije ime koje se pojavilo na turniru u malom fudbalu „Borik Nektar“. Radi se o sjajnom Brazilcu koji je u bogatoj karijeri osvojio tri Lige šampiona, dva puta kao član Barselone, a jednom sa Kairatom iz Kazahstana. Tada je igrao to baš protiv Katalonaca, a zatresao je mrežu bivšeg tima. 

– Čuo sam mnogo lijepih stvari o banjalučkom turniru koji se igra preko 40 godina. Zaista mi je drago što sam postao dio ovog prestižnog takmičenja i sa svoje strane sve ću učiniti da pokažem kvalitet kako bi gledaoci bili zadovoljni – istakao je Rafael, koji igra za Ekonomac, a to je u srpskom i evropskom futsalu bila prava „bomba“.

Ništa manje atraktivan nije ni Tales Feitoza de Mata koji je dugo godina igrao u Brazilu, potom je igrao u Rusiji i Kazahstanu dok je sada, kao i Rafael, u niškom klubu.

– Žao mi je što nisam došao prošle godine. Od Predraga Rajića sam čuo sve najbolje o ovom turniru, da je jedan od najboljih na ovim prostroima, a u to sam se lično uvjerio – poručio je Feitosa.

Pored njega za teslićki tim u Banjaluci igra još jedan Brazilac, Tales Feitoza de Mata, a od njih se mnogo očekuje na turniru.

– Ne mogu da obećam titulu, ali mogu obećati da ću se banjalučkoj publici predaviti u lijepom svijetlu. Profesionalac sam i sigurno je da ću dati sve od sebe kako bismo došli do titule – naglasio je Rafael.

Kako su istakali nema ništa ljepše od igranja na pjesku Kopakabane, ali i da im je lijepo u Ekonomcu kao i na parketu Borika.

Monting je uspješno prebrodio grupnu fazu takmičenja u Boriku, a za to velike zasluge pripadaju i Brazilcima koji su već ostavili sjajan utisak.

Nekadašnji reprezentativac Srbije Predrag Rajić, koji je ostavio dubog trag igrajući u banjalučkom hramu sporta, o Igoru Rafaelu ima puno lijepih riječi.

– Odgovorno tvrdim da je to najbolji igrač malog fudbala koji je zaigrao u „Boriku“. Kada je neko sedam godina nosio dres Barselone i ima tri titule Lige šampiona, onda je jasno o kakvom se igraču radi – naglasio je Predrag Rajić.

(Srpskainfo)