TURNIR “VELIKANI SLAVIJE”: Nenadu Markoviću iz Crne Gore titula najboljeg boksera

Najbolji bokser 16. međunarodnog turnira “Velikana Slavije” je Crnogorac Nenad Marković, koji je u kategoriji do 60 kilograma savladao predstavnika Njemačke Eliu Gedekea na poene, 2:1 i ponio pehar.

Žiri u sastavu Miodrag Kaurin, Zoran Milaković, Mirko Jokić, Milenko Tomić i Vladimir Orlando donio je odluku da Crnogorac bude bolji od ostalih, a mladi bokser nije krio zadovoljstvo osvojenim peharom.

– Bila je to žestoka i prilično izjednačena borba u kojoj su odlučivale nijanse. Drago mi je što sam uspio da savladam Nijemca, a još draže što sam proglašen za najboljeg boksera turnira, koji se održava u znak sjećanja na nekadašnje članove Slavije, a poznato je koliko je ovaj klub zadužio boks na ovim prostorima – rekao je Marković.

Najbolji tehničar je Nijemac Furkan Plamazan Arslan, koji je u kategoriji do 64 kilograma jednoglasnom odlukom sudija na poene, 3:0 savladao Dušana Vojvodića iz Srbije. Najborbeniji par su borci iz iste kategorije Marko Dmitrović (Slavija) i Obas Dejv junior (Njemačka). Ovaj duel završen pobjedom Banjalučanina na poene, 2:1.

– Dobro smo se “potukli” i mislim da sam zasluženo pobijedio. Bila je dosta lijepih eskivaža sa obje strane, ali i preciznih udaraca, što je bio sigurno dobar razlog da nas žiri proglasi za najborbeniji par – naglasio je Dmitrović, koji je na nedavnom seniorskom prvenstvu BiH osvojio srebrnu medalju.

Uspješan organizator ove revije bio je Bokserski klub Slavija, koji je nedavno dobio novu upravu na čelu sa Miodragom Kaurinom.

– Vjerujem da će nam ova revija biti dobra putokaz u kojem pravcu treba da idemo. Drago mi je što svi gosti iz Banjaluke nose lijepe uspomene, a na nama je da što prije da klub stabilizujemo i vratimo imidž Slaviji, koji je posljednjih godina dobro uzdrman – naglasio je Kaurin.

Tehnički rezultati

Dvorana: “Obilićevo” u Banjaluci.

Gledalaca: 400.

Sudije: Vlado Majstorović, Tahir Ligić, Slaviša Simeunović, Adnan Pašić (BiH).

Rezultati: do 56 kg: Edin Alković (CG) – Branislav Zeremski (Srb) 2:0 (prekid u drugoj rundi), do 60 kg: Nenad Marković (CG) – Elia Gedeke (Njemačka) 2:0 (2:1), do 64 kg: Marko Dmitrović (Slavija) – Obas Dejv junior (Njem) 2:0 (2:1), Dušan Vojvodić (Srb) – Furkan Plamazan Arslan (Njem) 0:2 (3:0), do 69 kg: Gašpar Podgoršek – Stefan Savković (CG) 0:2 (3:0), do 75 kg: Vito Kracun (Hrv) – Gal Šepic (Slo) 0:2 (3:0), Boško Dobrić (Slavija) – Mihael Kurten (Njem) 0:2 (3:0), do 81 kg: Fran Firer (Slo) – Milovan Sekulović (CG) 0:2 (diskvalifikacija u trećoj rundi), preko 91 kg: Juraj Soldo (BiH) – Gerit Karsen (Njem) 2:0 (2:1).

(Glas Srpske)

ZBOG NASTUPA SPORNOG IGRAČA: Borac će se žaliti na odluku o rezultatu meča sa Gračanicom

Rukometni klub Borac m:tel uputiće žalbu na odluku da meč osmog kola Premijer lige protiv Gračanice (21:24) bude registrovan postignutim rezultatom. Ovo je rekao direktor Banjalučana Vladimir Branković poslije konačne odluke komesara Srđana Jovića koji je objasnio da baš ovako nalaže član 93. Propozicija takmičenja Premijer lige. Da podsjetimo, na pomenutoj utakmici sporan je bio

PREMIJERA: Predstava “Sirano de Beržerak” u Dječjem pozorištu RS

Predstava “Sirano de Beržerak” koju je po tekstu Igora Bojovića režirao Jug Radivojević biće premijerno izvedena sutra u 19 časova u Dječijem pozorištu Republike Srpske. Naslovnu ulogu, Sirana de Beržeraka, igra Aleksandar Blanić, a Princezu Roksanu igra Ana Anđelić. Grofa de Plisa tumači Đorđe Janković, Madmoazelu Šizelu Aleksandra Spasojević a Lepog Kristijana Dragan Vučić. Kadete

LUKAČ: Saradnja MUP-a i EUFOR-a zadovoljavajuća

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i komandant EUFOR-a Rajnhard Trišak ocijenili su danas da je zadovoljavajuća dosadašnja saradnja Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ i EUFOR-a i izrazili nadu da će takva biti i dalje. Iz MUP-a Republike Srpske saopšteno je da je na sastanku u Banjaluci bilo riječi o stanju bezbjednosti u Republici Srpskoj,

21. KOLO PREMIJER LIGE: FK Borac dočekuje FK Sarajevo

Utakmica 21. kola BHT Premijer Lige BiH igra se u subotu, 29. februara, od 16:30 časova na Gradskom stadionu Banja Luka. FK Borac dočekuje ekipu FK Sarajevo na domaćem terenu, pred banjalučkom publikom. Crveno plavi tim očekuje svoje navijače 29. februara u 16:30 časova, na našem terenu, na Gradskom stadionu. Navijajmo za Borčevu prednost i

SVE BLIŽI NOVOJ KANDIDATURI: Konačni obračun Pavića sa Nešićem na skupštini DNS-a?

Marko Pavić je sve bliži novoj kandidaturi za predsjednika DNS-a, iako je to za Nenada Nešića najgori mogući scenario. Prema Statutu DNS-a, predsjednika može da kandiduje jedna trećina opštinskih i gradskih odbora, odnosno 24 odbora ili jedna trećina regionalnih odbora od ukupno 10. Pavić trenutno ima podršku 21 odbora i nedostaju mu još tri odbora,