TURNIR “VELIKANI SLAVIJE”: Nenadu Markoviću iz Crne Gore titula najboljeg boksera

Najbolji bokser 16. međunarodnog turnira “Velikana Slavije” je Crnogorac Nenad Marković, koji je u kategoriji do 60 kilograma savladao predstavnika Njemačke Eliu Gedekea na poene, 2:1 i ponio pehar.

Žiri u sastavu Miodrag Kaurin, Zoran Milaković, Mirko Jokić, Milenko Tomić i Vladimir Orlando donio je odluku da Crnogorac bude bolji od ostalih, a mladi bokser nije krio zadovoljstvo osvojenim peharom.

– Bila je to žestoka i prilično izjednačena borba u kojoj su odlučivale nijanse. Drago mi je što sam uspio da savladam Nijemca, a još draže što sam proglašen za najboljeg boksera turnira, koji se održava u znak sjećanja na nekadašnje članove Slavije, a poznato je koliko je ovaj klub zadužio boks na ovim prostorima – rekao je Marković.

Najbolji tehničar je Nijemac Furkan Plamazan Arslan, koji je u kategoriji do 64 kilograma jednoglasnom odlukom sudija na poene, 3:0 savladao Dušana Vojvodića iz Srbije. Najborbeniji par su borci iz iste kategorije Marko Dmitrović (Slavija) i Obas Dejv junior (Njemačka). Ovaj duel završen pobjedom Banjalučanina na poene, 2:1.

– Dobro smo se “potukli” i mislim da sam zasluženo pobijedio. Bila je dosta lijepih eskivaža sa obje strane, ali i preciznih udaraca, što je bio sigurno dobar razlog da nas žiri proglasi za najborbeniji par – naglasio je Dmitrović, koji je na nedavnom seniorskom prvenstvu BiH osvojio srebrnu medalju.

Uspješan organizator ove revije bio je Bokserski klub Slavija, koji je nedavno dobio novu upravu na čelu sa Miodragom Kaurinom.

– Vjerujem da će nam ova revija biti dobra putokaz u kojem pravcu treba da idemo. Drago mi je što svi gosti iz Banjaluke nose lijepe uspomene, a na nama je da što prije da klub stabilizujemo i vratimo imidž Slaviji, koji je posljednjih godina dobro uzdrman – naglasio je Kaurin.

Tehnički rezultati

Dvorana: “Obilićevo” u Banjaluci.

Gledalaca: 400.

Sudije: Vlado Majstorović, Tahir Ligić, Slaviša Simeunović, Adnan Pašić (BiH).

Rezultati: do 56 kg: Edin Alković (CG) – Branislav Zeremski (Srb) 2:0 (prekid u drugoj rundi), do 60 kg: Nenad Marković (CG) – Elia Gedeke (Njemačka) 2:0 (2:1), do 64 kg: Marko Dmitrović (Slavija) – Obas Dejv junior (Njem) 2:0 (2:1), Dušan Vojvodić (Srb) – Furkan Plamazan Arslan (Njem) 0:2 (3:0), do 69 kg: Gašpar Podgoršek – Stefan Savković (CG) 0:2 (3:0), do 75 kg: Vito Kracun (Hrv) – Gal Šepic (Slo) 0:2 (3:0), Boško Dobrić (Slavija) – Mihael Kurten (Njem) 0:2 (3:0), do 81 kg: Fran Firer (Slo) – Milovan Sekulović (CG) 0:2 (diskvalifikacija u trećoj rundi), preko 91 kg: Juraj Soldo (BiH) – Gerit Karsen (Njem) 2:0 (2:1).

(Glas Srpske)

DONACIJA VLADE JAPANA: Domu zdravlja u Banjaluci dva ambulantna vozila

Dom zdravlja u Banjaluci dobiće dva nova ambulantna vozila, a sredstva za nabavku, u iznosu od 153.000 KM, donirala je Vlada Japana. Ova donacija treba da bude uručena ove srijede, a u Domu zdravlja kažu da su prošle godine aplicirali za dodjelu grant pomoći prema japanskoj ambasadi u BiH za projekat donacije sredstava za nabavku

Dalibor Tomaš u Upravnom odboru UIO BiH

Vlada Republike Srpske imenovala je Dalibora Tomaša za vršioca dužnosti člana Upravog odbora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH umjesto Miodraga Kudića. Na posljednjoj sjednici Vlade, održanoj u četvrtak, Kudić je razrješen dužnosti, a odmah zatim imenovan Tomaš. – Dalibor Tomaš, diplomirani ekonomista, imenuje se za vršioca dužnosti člana Upravnog odbora UIO do okončanja procedure

DODIK: Nije usvojen nikakav dokument kojim se prejudicira članstvo BiH u NATO-u

Srpski član Predsjedništva BiH Miloraf Dodik rekao je danas, osvrćući se na imenovanje Zorana Tegeltija za predsjedavajućeg Savjeta ministara i usvajanje Programa reformi BiH, da nikakav dokument koji prejudicira članstvo u NATO nije usvojen. – Čak se otvoreno u tok dokumentu kaže da su u pitanju reforme i da one ne prejudiciraju članstvo. Piše da

PRIHVAĆENA ŽALBA ADVOKATA Miloš Ećim ostaje na slobodi

Miloš Ećim, sin bivšeg zamjenika načelnika Centra državne bezbjednosti Republike Srpske Ljubana Ećima, će danas biti pušten na slobodu, zato što je prihvaćena žalba njegovog advokata Dragana Stupara na odluku Osnovnog suda Banjaluka, saznaje Srpskainfo.

REAKCIJE: Vlast i opozicija u RS i FBiH o imenovanju Zorana Tegeltije za mandatara

Program reformi BiH, koji je usvojen na današnjoj vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH, predstavlja prvi dokument od 2005. godine koji je usvojen na zvaničnom nivou a da ne teži niti prejudicira da BiH postane članice NATO saveza, što se može smatrati velikim uspjehom Republike Srpske, izjavio je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević. “Predsjedništvo BiH je usvojilo

PDP OPSJEDNUT RTRS-om: Od metle do jagnjeta

„Predstavnici SDS-a, PDP-a i SRS RS uputili su pismo generalnom direktoru RTRS-a u kome su izrazili nezadovoljstvo dopisom, u kojem je menadžment Јavnog servisa obavijestio narodne poslanike da su instalisanjem programa na internetu omogućena praćenja sjednica NSRS. Ovakvo objašnjenje je u najmanju ruku nekorektno, poručili su predstavnici opozicije koji su zatražili da direktor RTRS-a podnese