Vijesti 18.06.2021.

TUŽBE U BORS-u: Grupa od pet gradskih i 28 opštinskih organizacija traži vanrednu skupštinu i Savčićev opoziv

ČITANJE: 1 minuta

Radna grupa koju čine predstavnici pet gradskih i 28 opštinskih boračkih organizacija iz organizacionog sastav Boračke organizacije Republike Srpske predala je tužbu nadležnom sudu u Banjaluci zbog, kako su naveli, nestatutarnih postupaka i odluka na Skupštini BORS-a održanoj na Јahorini 21. maja.

Predsjednik Predsjedništva BORS-a Goran Rogić rekao je da je ova grupacija za jedinstvo BORS-a, te da pokušava da ga očuva borbom za prava onih koje predstavljaju.

– Da sam na čelu BORS-a pristupio bih raspisivanju vanredne skupštine BORS-a i pokušaju iznalaženja rješenja – naglasio je Rogić.

Predsjednik Odbora ratnih vojnih invalida BORS-a i član Skupštine BORS-a Radan Ostojić izrazio je nadu da će pravosudne institucije voditi postupak u skladu sa zakonom i da će u ovom sporu uspjeti.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Stanari Miladinko Kovačević rekao je novinarima u Banjaluci poslije sjednice ove grupe da je jedini izlaz iz ovakve situacije sazivanje vanredne skupštine BORS-a i opoziv predsjednika BORS-a Milomira Savčića.

On je istakao i da Radna grupa smatra da se “ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Duško Milunović direktno miješa u rad BORS-a, posebno u kadrovska i personalna rješenja”.

Јedan broj delegata napustio je sjednicu Skupštine BORS-a održane na Јahorini nezadovoljni što u dnevni red nije uvršten prijedlog za opoziv predsjednika BORS-a Milomira Savčića.

Za izjašnjavanje o Savčićevom opozivu prikupili su 60 potpisa, ali se od 128 prisutnih delegata, njih 68 izjasnilo za predloženi dnevni red bez izmjena.

Skupština BORS-a je na toj sjednici formirala radnu grupu koja će ispitati da li je u pojedinim opštinskim organizacijama bilo falsifikovanja izbora rukovodstva.

(Srna/SB)

Oznake: BORS