Vijesti 30.04.2019.

Tužilac predložio pritvor Dejanu Kostiću

ČITANJE: 2 minute

Postupajući tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva predložio je Osnovnom sudu u Banjaluci da Dejanu Kostiću (29) iz ovog grada odredi pritvor, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa produženim krivičnim djelom neovlašteno fotografisanje.

Kostić je, kako su dodali, osumnjičen da je pomenuta krivična djela počinio u periodu od 24. do 26. aprila na štetu P. P. i N. S. iz Banjaluke.

– Tužilac je nakon saslušanja Kostića predložio određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i zbog naročitih okolnosti koje opravdaju bojazan da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo – istakli su u Okružnom javnom tužilaštvu.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjluci.

Ko je Dejan Kostić Dela?

Kostić je ranije bio član grupe Slaviše Ćuluma, koja je učestvovala u brojnim tučama na području Banjaluke, a bili su poznati i po drugim teškim krivičnim djelima.

On je 2011. godine osuđen na pet godina zatvora, zajedno sa Slavišom Ćulumom i Dejanom Čajićem, zbog pokušaja ubistva Jovana Jošila u aprilu 2010. godine.

Tokom ovog vatrenog obračuna ubijen je Slavišin brat Nedeljko Ćulum (19).

Zatim je 2016. godine bio uhapšen zbog sumnje da je godinu ranije, zajedno sa još jednom osobom, opljačkao firmu “Hidroinženjering” i iz sefa ukrali oko 12 000 maraka.

Navodno je tada na mjestu krađe nađen njihov DNK.

Zadnji put na stupcima crne hronike našao se prije tačno godinu dana, kada je dva puta izboden nožem u Banjaluci. Sve se desilo na proslavi momčake večeri u banjalučkom naselju Lazarevo. Tom prilikom je uboden u grudni koš i ruku, ali je kasnije u razgovoru tvrdio da je riječ o nesretnom slučaju i da nije bilo nikakvog sukoba.

(Srna/SrpskaInfo)