Vijesti 02.08.2021.

Tužilac zatražio da se osumnjičenom za napad na Miladina Stanića odredi pritvor

ČITANJE: 1 minuta

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je da se Petru Staniću (69), osumnjičenom za napad na poslanika u Narodnoj skupštini Miladina Stanića, odredi pritvor, o čemu će odlučiti sudija za prethodni postupak Okružnog suda Banjaluka.

Iz Tužilaštva su naveli da se on sumnjiči za krivična djela Ubistvo u pokušaju, Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

“Osumnjičeni je dana 31.07.2021.godine, oko 16.55. časova, u mjestu Kremna, zaseok Piplići, opština Prnjavor, pucao iz vatrenog oružja-pištolja u namjeri da liši života oštećenog M.S. Tom prilikom oštećeni je zadobio tjelesnu povredu. Osumnjičeni je neovlašteno na javnom mjestu nosio vatreno oružje, za koje nema oružni list odnosno, dozvolu za držanje”, ističe se u saopštenju OJT Banjaluka.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni dovršiti pokušano krivično djelo, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti, prenose Nezavisne.

(SB)

Oznake: Miladin Stanić