Vijesti 07.03.2016.

Tužilaštvo BiH: Određivanje pritvora Radončiću dokaz postojanja pravne države

ČITANJE: 1 minuta
fahrudin radoncic
Određivanje pritvora u predmetu protiv Fahrudina Radončića, dokaz je postojanja pravne države i poruka da niko nije iznad zakona, saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH.

– Tužilaštvo BiH postupa po najvišim pravnim standardima i u skladu sa zakonom. Očekujemo da suđenje u ovom predmetu počne, kako bi i građani i javnost tokom postupka mogli vidjeti kvalitet i količinu dokaza kojima tužilaštvo dokazuje krivnju optuženih u ovom predmetu. Tužilaštvo BiH smatra apsolutno neprimjerenim medijske napade i konstrukcije, koji dolaze iz lista Dnevni Avaz, koji je pod izravnim utjecajem optuženog u ovom predmetu. Činjenica da će tužilaštvo u ovom predmetu pozvati 27 svjedoka, 4 vještaka i priložiti više od 160 materijalnih dokaza, jasno govori da su potpuno neutemeljene medijske konstrukcije o nekom ‘montiranom’ ili ‘političkom’ procesu- navodi se u saopštenju.

Smatraju da su medijski pritisci i napadi na pravosuđe neprimjereni i nedopustivi, te građanima naše zemlje, poručuju da tužilaštvo neće popustiti pod bilo kakvim pritiscima.

– Iskreno nas raduje što su građani i javnost naše zemlje, prepoznali napore Tužilaštva BiH u borbi protiv korupcije i nezakonitosti, u kojoj nema niti će biti nedodirljivih i političkih zaštićenih osoba. Optuženi u ovom predmetu će biti procesuirani kao i svi drugi optuženi, bez obzira na politički položaj, materijalno stanje ili bilo koje druge okolnosti, jer su svi građani pred zakonom jednaki- zaključuje se u saopštenju.

(Klix)