Vijesti 03.10.2018.

TUŽILAŠTVO Pritvor osumnjičenom za ispaljivanje zolje

ČITANJE: 1 minuta

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je određivanje pritvora za Aleksandra Radića (42) iz Čelinca, a koji je osumnjičen da je u martu ispalio zolju na poslovnu zgradu “Agram invest” u Banjaluci.

Da Radiću odredi pritvor, predloženo je Osnovnom sudu u Banjaluci.

“Osumnjičeni je zajedno sa za sada nepoznatim licem ili više njih, 30. marta oko 23.40 časova, u  Ulici Bulevar srpske sojske broj 17, grad Banjaluka, iz ručnog raketnog bacača M-80, zvanog zolja, ispalio raketu na poslovnu  zgradu ‘Agram invest’ Mostar, filijala Banjaluka”, kazali su za “Nezavisne” iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, te bojazni da bi boravkom na slobodi mogao uništiti ili skloniti tragove važne za krivični postupak.

Zatraženo je da bude privoren i da ne bi ometao krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, te zbog okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo.

Osim toga, riječ je o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina, a koje je, kako kažu iz Tužilaštva, posebno teško obzirom na način izvršenja i posljedice.

Ocijenjeno je i da bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda odnosno uznemirenju javnosti.

(Nezavisne)