Region 26.05.2023.

Tužilaštvo se oglasilo: Evo šta će biti sa majkom Koste K.

ČITANJE: 2 minute

Više javno tužilaštvo u Beogradu preuzima pretkrivični postupak od Prvog osnovnog javnog tužilaštva protiv majke K.K.

Podsjećamo, K.K., 13-godišnji dječak, je 3. maja u OŠ “Vladislav Ribnikar” ubio osmoro učenika i radnika obezbjeđenja, a ranio nastavnicu i još šestoro učenika, od kojih je jedna djevojčica u međuvremenu preminula.

Predmet se preuzima radi koncentracije dokaza, jer se pred VJT u Beogradu već vodi krivični postupak protiv dječakovog oca.

“Pretkrivični postupak protiv majke vodi se u cilju utvrđivanja da li se u njenim radnjama stiču elementi krivičnog djela zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica, dok se protiv oca vodi istraga zbog krivičnog djela teška djela protiv opšte sigurnosti, a biće ispitano i da li se u njegovim radnjama eventualno stiču elementi krivičnog djela zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica”, navodi se u saopštenju VJT.

Inače, Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procjenu funkcionisanja porodice dječaka (13) i o tome dostavi izvještaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

“Nakon što tužilaštvu budu dostavljeni izvještaji Policijske uprave za grad Beograd i Gradskog centra za socijalni rad, javnost će bez odlaganja biti obaviještena o daljem toku postupka i donesenim odlukama”, navodi se iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Ključno pitanje na koje je majka morala da odgovori tokom saslušanja bilo je i šta je posljednje što joj je rekao sin prije nego što je počinio masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, piše B92.

Takođe, Više javno tužilaštvo apeluje na medije da ne objavljuju fotografije i imena stradalih u tragediji u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”.