Vijesti 18.05.2021.

TUŽILAŠTVO U BRČKOM TRAŽI PRITVOR: Krenuo autom na gosta kafića, ubio njegovog rođaka

ČITANJE: 2 minute

Tužilaštvo Brčko distrikta predložilo je Sudu da odredi pritvor dvadesetčetvorogodišnjem Elmiru Čoliću (24), osumnjičenom da je golfom uletio u baštu kafića, u namjeri da ubije Zijada Karalića, koji se uspio spasiti, dok je u naletu vozila nastradao Zijadov blizak rođak Šećo Karalić, potvrdili su izvori Nezavisnih.

Tužilaštvo tereti Čolića za pokušaj ubistva, te izazivanje opšte opasnosti automobilom sa smrtnom posljedicom, a sve se, podsjetimo, dogodilo prije nekoliko dana u Gornjem Rahiću kod Brčkog.

Naime, Tužilaštvo distrikta otvorilo je istragu protiv Čolića zbog sumnje da je 16. maja, pijan, automobilom golf 4 došao do ugostiteljskog objekta, gdje je u društvu Zijada Karalića u bašti pred objektom sjedilo više lica.

“Sumnja se da je potom automobil parkiran u blizini naglo startao i u namjeri da ubije Zijada Karalića, velikom ga brzinom usmjerio ka njemu, nanijevši mu udarom vozila lake povrede”, saopšteno je iz Tužilaštva, uz navođenje inicijala.

Kako se dodaje, osumnjičeni je doveo u opasnost živote L.M., R.A., M.A. i drugih lica koja su sjedila za istim stolom.

“Šeći Karaliću nanio je teške povrede opasne po život, usljed kojih je tokom noći preminuo”, navodi se u naredbi o provođenju istrage.

Izvori “Nezavisnih” ističu da je dosadašnjom istragom utvrđeno da je, po svemu sudeći, napadu prethodila svađa između Zijada Karalića i Čolića.

“Vjeruje se da je nakon toga Čolić namjeravao da pregazi vozilom Zijada, ali je usmrtio Šeću”, ističu naši izvori.

Podsjetimo, Zijad Karalić je u fokusu medija bio i prije nekoliko godina. Tada je objavljeno da je, kao vlasnik seoske kafane, osumnjičen da je lijekovima, u kombinaciji sa alkoholom, omamljivao goste u svom lokalu, nakon čega ih je – pljačkao.

(SB)