Vijesti 03.01.2019.

TUŽNA VIJEST Preminuo Goran Redžepi, osnivač “Vampira” i “Familije”

ČITANJE: 1 minuta

Goran Redžepi Gedža preminuo je u Beogradu. Bio je jedan od osnivača i bubnjar bendova “Vampiri” i “Familija”. Osim karijere u muzici, ostvario se i kao producent brojnih TV emisija, ali i kao veliki ekološki borac.

Sa „Vampirima” je snimio tri albuma – “Rama-Lama-Ding-Dong”, “Tačno u ponoć” i “Be-Be” i bio u postavi do prvog raspada koji se desio 1993. godine.

Nakon toga, 1994. godine zajedno sa Dejanom Pejovićem Pejom, Deksijem, Aleksandrom Vasom Vasiljevićem i Aleksandrom Lukom Lukićem (iz benda “U škripcu”) osniva bend „Familija“ sa kojima iste godine snima čuveni album Narodno pozorište.

 

 

Nakon raspada “Familije”, snima svoj solo album pod imenom “Kad budem mršav i beo”, koji je 2000. godine izašao za ITMM. Nakon toga, Gedža pjeva prateće vokale na prvom albumu benda “Dibidus”, kojima se kasnije pridružuje za bubnjem, a bio je i član benda “Peja i zmajevo gnezdo”.

Početkom 2000-ih bio je autor emisije o ekstremnim sportovima na BK televiziji, a proteklih godina mnogo vremena posvetio je podizanju svijesti o ekologiji i problemima vezanim za zaštitu životne sredine u Srbiji.

Zbog toga je započeo TV serijal “Recycle Bin Eco Guerilla”, u kojem su obrađivane brojne ekološke teme. Bio je jedan od autora emisije “Pogledaj oko sebe”, koja je emitovana na N1 televiziji.

(RTS)