Biznis 30.12.2015.

Tviter preduzima nove mjere protiv govora mržnje i vrijeđanja

ČITANJE: 1 minuta
tviter
Tviter je danas objavio da će preduzeti nove mjere kako bi ograničio i suzbio govor mržnje i uvrijedljivo obraćanje i ponašanje.

Ovaj potez je uslijedio pošto su se društvene mreže našle pod pritiskom SAD i vlada drugih zemalja nakon terorističkih napada u Parizu i Kaliforniji da učine više na iskorjenjivanju onih koji pripremaju zavjere i nasilje, prenosi AFP.

– Mi vjerujemo da je zaštita od zloupotreba i uznemiravanja vitalni dio obezbjeđivanja prava na slobodno izražavanje na Tviteru- rekla je zvaničnica Tvitera zadužena za onlajn bezbjednost, Megan Kristina.

Prema novim pravilima, korisnici Tvitera “ne mogu da upućuju prijetnje nasiljem ili promovišu nasilje, uključujući prijetnje ili promociju terorizma” i “ne mogu da podstiču ili učestvuju u vrijeđanju i maltretiranju drugih”, navodi AFP.

Korisnici, kako je navedeno, “ne mogu ni da promovišu nasilje ili direktno prijete ili napadaju druge na osnovu vjerske, rasne, etničke pripadnosti, pola, seksualne orijentacije, godina ili hendikepa”, prenosi AFP.

(Agencije)