Vijesti 19.05.2016.

Tvrdi da je otpušten zbog invaliditeta

ČITANJE: 1 minuta

-Zvala me direktorica na razgovor, mislio sam da se dogovorimo oko plate, međutim rekla mi je –  otkaz- rekao je  Mitar Popović.

Popović tvrdi da se na poslu istakao i dobio čak i neke pluseve. Tražio je da se sastane sa vlasnicima i razjasni sve, ali do susreta nije došlo.

U frabirici nisu željeli da stanu pred kameru. Uvjeravaju da invalidnost nije razlog zbog kojeg Popovića nisu zadržali na poslu.

Konkursa kažu nije bilo, došao je, napisao molbu i dali su mu šansu. Električar im nije ni trebao, nego mehaničar, a u tom poslu se nije snašao, pa je nakon probnog rada poslat kući. U boračkoj organizaciji kažu da su već čuli slične priče.

-Boračka organizacija je najveće udruženje koje može svojim urgencijama ili preporukama da pokuša pomoći. Inače u samim zakonskim rješenjima piše da imaju prioritet ali to je po meni smao mrtvo slovo na papiru- rekao je  Goran Suvajac iz  Gradske boračke organizacije Doboj.

Popović tvrdi da je i u pređašnjoj firmi dobio otkaz zbog toga što je invalid i da nakon svega nema kome i neće da se žali i ponižava. Borci i invalidi nisu omiljeni radnici, kažu i u boračkoj organizaciji, ali na poslovanje privatnih firmi ne mogu da utiču. U onoj koja je bila poslednja Popovićeva adresa uvjeravaju da mjesta za kadar koji im treba ima i da im se od stotine radnika malo ko žalio.

(ATV)