Biznis 19.03.2016.

Twitter ne odustaje od ograničenja na 140 karaktera

ČITANJE: 1 minuta

tviter

Ko-osnivač i izvršni direktor Twittera Džek Dorsi juče je u intervjuu za NBC stao na kraj glasinama da društvena mreža odustaje od ograničenja tvitova na 140 karaktera.

Priče da Twitter eksperimentiše s dužim tvitovima krenule su u oktobru 2015, a ponovno su krenute početkom ove godine, kada se spominjalo da kompanija radi na funkciji Beyond 140 koju je navodno trebalo da lansiraju do kraja prvog tromjesečja. Prema tim informacijama, novi limit bi se popeo na 10.000 znakova po tvitu.

Tvitovi s ograničenjem od 140 znakova su zaštitni znak Twittera i ukidanje ograničenja vjerovatno bi drastično promijenilo kulturu i jezik te mreže. Ne treba posebno naglašavati da je mnogo korisnika sama pomisao na takvu promjenu razbjesnila.

Sličnu reakciju su izazvale i glasine koje su se proširile u drugom mjesecu, kada se pričalo da Twitter uvodi algoritam za razvrstavanje tvitova kojim bi se, umjesto prema hronološkom redu, tvitovi prikazivali prema popularnosti i relevantnosti objava. Trending RIPTwitter skočio je na prvo mjesto, a na kraju je intervenisao i Dorsi, poručivši da ostaju real time platforma.

Na kraju je uvedena samo While you were away funkcija koja korisniku prikazuje najvažnije propuštene objave, a na newsfeedu se tvitovi i dalje prikazuju po vremenu objave.

(B92)