Vijesti 11.06.2024.

U akciji “Roleks” slobode lišeno deset lica zbog droge; Pretresi na više lokacija

ČITANJE: 1 minuta

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sprovde operativnu akciju kodnog imena “Roleks”, a na osnovu razmjene operativnih informacija sa EUROPOL-om, u cilju procesuiranja većeg broja lica koja su zajedničkim djelovanjem u periodu od kraja 2019. do početka 2021. godine, djelujući kao organizovana kriminalna grupa, neovlašteno prometovali opojnom drogom na teritoriji BiH, Crne Gore i drugih zemalja regiona Zapadnog Balkana.

– Na osnovu naredbi nadležnih sudova, u toku se pretresi stambenih i poslovnih objekata kao i prevoznih sredstava na ukupno 24 lokacije na području Banjaluke, Foče, Bileće, Laktaša, Drvara i Kantona Sarajevo. U toku dosadašnjim aktivnosti na širem podruju BiH slobode je lišeno deset lica nad kojima se sprovodi kriminalistička obrada – navodi se u saopštenju.

Kako se u saopštenju dodaje, akciju “Roleks”, sprovodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet uz podršku policijskih službenika Јedinice Žandarmerije  MUP-a, Specijalne antiterorističke jedinice, te policijskih uprava Banjaluka, Trebinje i Foča, a akcija se sprovodi u saradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu BiH i MUP-om Livanjskog Kantona.

Sve mjere i radnje se preduzimaju pod nadzorom Tužilaštva BiH.