Vijesti 19.01.2016.

U akciji “Trojka” uhapšeni presuđeni kriminalci: Provaljivali i krali dok su čekali robiju

ČITANJE: 3 minute
akcija trojka
Čekajući izvršenje presude i odlazak u zatvorsku ćeliju, grupa razbojnika, na čelu s Nevenom Neškovićem (33), iskoristila je činjenicu da su na slobodi kako bi počinila nova razbojništva u Prijedoru i Doboju.

Kako “Nezavisne” saznaju, pored Neškovića, u akciji “Trojka”, koja je sprovedena u ponedjeljak u Banjaluci i Novom Gradu uhapšeni su i Milenko Vurunić (41), Dalibor I. (41) i B.S. (32), dok se za jednim osumnjičenim intenzivno traga.

Podsjećamo, Nešković i Vurunić su u avgustu prošle godine u slučaju “Kastelo” sa Specijalnim tužilaštvom RS potpisali sporazum o priznanju krivice za organizovane pljačke benzinskih pumpi i prodavnica na području nekoliko opština, koje su izvršili od 2011. do 2014. godine.

Dobili su četiri, odnosno tri godine zatvora, a presuda je postala pravosnažna tek u januaru ove godine, s tim da im sud nije produžavao pritvor.

Inače, tokom akcije “Trojka”, u kojoj su, pored prijedorske policije, učestvovali i pripadnici Specijalne jedinice policije i Jedinice za podršku, pronađeni su dokazi koji uhapšene povezuju s tri teške krađe.

U pitanju su filmska pljačka u Tržnom centru “Bingo” u Doboju, kada je 22. decembra prošle godine ukradeno oko 20.000 maraka, te krađa u butiku “Bang Bang” i prodavnici “Nikić” u Prijedoru, gdje su lopovi uspjeli ukrasti ukupno oko 15.000 maraka.

Izvor blizak istrazi nam je ispričao kako je gotovo izvjesno da je dio članova ove grupe počinio i tešku krađu u Tržnom centru “Bingo” 4. decembra prošle godine u Prijedoru, kada su ukradenim automobilom provaljena vrata ovog centra i kada je iz mjenjačnice ukradeno oko 95.000 maraka.

-Za taj slučaj su pronađeni dokazi, koji ukazuju na umiješanost grupe u ovo krivično djelo, ali se moraju odraditi dodatne DNK analize kako bi se to potvrdilo- kazao nam je on.

Ovu priču potvrdio je i djelimično Radomir Dukić, načelnik Sektora krim-policije CJB Prijedor, koji je rekao kako postoje indicije i tragovi da je najmanje jedan od uhapšenih povezan s ovim slučajem.

Pretresom Neškovićevog stana policija je pronašla i oduzela određene ukradene predmete, dok su kod Dalibora I. pronađena dva raketna bacača i okvir s municijom.

-Svi pronađeni i oduzeti predmeti će u daljem postupku biti korišteni kao dokazi protiv osumnjičenih lica- saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Prijedor.

Dalibor Ivanić, načelnik CJB Prijedor, rekao je da je “Trojka” planska akcija, koja je pripremana duži period, sinhronizovano i u koordinaciji CJB Prijedor, CJB Doboj, Upravom Krim-policije, MUP-a RS i uz angažovanje Specijalne jedinice policije i pripadnika Jedinice za podršku.

-Vjerujemo da će u narednih mjesec dana sve biti mnogo jasnije. Uglavnom, ocjenjujemo akciju uspješnom- istakao je Ivanić.

Dalibor I., B.S. i Milenko Vurunić danas su pušteni na slobodu, dok je Nešković sproveden u Okružno tužilaštvo u Banjaluci, nakon čega je predloženo određivanje pritvora.

Protiv Dalibora I. biće podnesen izvještaj zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

(NN)