Politika 09.06.2016.

U Banjaluci čak 30 kandidata iz reda manjina: Politički povratak Saše Čudića

ČITANJE: 2 minute

Nakon 12 kandidata iz reda nacionalnih manjina koji su se kandidovali za Skupštinu grada Banjaluka na prethodnim lokalnim izborima, ove godine će ih biti čak 30, od kojih je bivši visoki funkcioner SP-a Saša Čudić najzvučnije ime!

Izgleda da se pobjeda Slobodana Lukića iz Komunističke partije, koji je 2012. ušao u banjalučku Skupštinu iz reda nacionalnih manjina sa svega 194 glasa, učinila lakom pa će ove godine na to mjesto pretendovati gotovo sve partije i 11 nezavisnih kandidata, ukupno njih 30!

– Nakon dvogodišnje političke pauze odlučio sam da se kandidujem na predstojećim lokalnim izborima za Skupštinu grada Banjaluka, kao nezavisni kandidat na listi nacionalnih manjina, jer sam se stalno izjašnjavao kao iz reda ostalih. Nakon izlaska iz Socijalističke partije nisam se priključio nijednoj političkoj opciji. Nadam se u izborni uspjeh, zahvaljujući određenoj infrastrukturi sa kojom sam zadržao dobre i prijateljske kontakte, kao i biračima koji su prepoznali vrijednosti mog dosadašnjeg političkog rada – kaže za portal banjaluka.net Saša Čudić.

On je dalje naveo da smatra kako Banjaluka može bolje i više, zbog čega su neophodne promjene, te dodao kako grad zaslužuje i mnogo kvalitetniju strukturu odbornika nego što je to bilo do sada.

– Moramo se suočiti sa činjenicom da grad ne funkcioniše na način na koji bi trebao, prije svega zbog finansijskih sredstava. Mnogo je primjedbi na zapostavljenost sporta, kao i kulturnih i drugih dešavanja, a tu su i primjedbe na vizuelni izgled grada. Ono oko čega će biti moje zanimanje, kao što bi trebalo biti zanimanje i svakog političara, jeste racionalna raspodjela i korištenje budžetskih sredstava, a istovremeno i rad na rasterećenosti privrede. Radio bih i na mnogim drugim idejama koje bi omogućile veći privredni razvoj u Banjaluci, što bi omogućilo otvaranje novih poslovnih aktivnosti u gradu, jer smo trenutno svjedoci da mnogi poslovi propadaju usljed pritisaka taske – zaključio je Čudić.

Podsjećamo, Čudića je Gradski odbor SP-a Banjaluka isključio iz stranke u oktobru 2014. godine, da bi ubrzo podnio i ostavku na mjesto direktora “Dunav osiguranja”, na čijem čelu je bio od 2009. godine.

Čudić je važio za drugog čovjeka Socijalističke partije, a prema mnogim razlog zašto je istisnut iz partije bila je njegova kandidatura na mjesto predsjednika stranke, što se lideru SP-a Petru Đokiću nije svidjelo.

(banjaluka.net – O. Tešić)