Sport 08.06.2016.

U Banjaluci ću biti gost u svom gradu

ČITANJE: 2 minute

Bek “orlova” Saša Čađo jedan dio života provela je u gradu na Vrbasu gdje je počela da se bavi košarkom, a put ju je odveo u Srbiju, zatim Rumuniju i na kraju Tursku, gdje od prošle godine nastupa za Univerzitet Istanbul.

– Ovaj put u Banjaluci ću biti gost, ali samo ovaj put – kroz smijeh je izjavila Čađo.

Planirano je da ekspedicija Srbije u najveći grad Republike Srpske dođe u četvrtak, dok je prijateljski susret sa Slovenijom na rasporedu u subotu od 17.30 časova.

– Biće mi posebno drago da u dresu Srbije zaigram u Banjaluci, što mi djeluje pomalo nestvarno. Nadala sam se da će doći do toga i sad sam posebno srećna. U Banjaluci je moja porodica, mnogo prijatelja i drago mi je što ću ih ponovo vidjeti – kazala je Saša.

Ovaj meč predstavlja uvertiru za novi pripremni ciklus.

– Ovom utakmicom na neki način počinjemo trenažni proces, a oni pravi pakleni treninzi za Olimpijske igre čekaju nas tek sredinom jula tako da će ovo biti zagrijavanje za taj ciklus – rekla je Čađo.

Kako je istakla, prvenstveni cilj je popularizacija ženske košarke koja je na dosta niskom nivou.

– Nećemo biti u kompletnom sastavu i selektor Marina Maljković povešće neke mlađe igračice koje će isprobati. Bez obzira na to što je riječ o prijateljskom meču, želimo da pobijedimo, a naša najveća želja je da popularišemo košarku na ovim prostorima i da djeca dobiju motiva da se počnu baviti ovim lijepim sportom – kazala je Čađo.

Olimpijske igre

Srbiju idućeg avgusta očekuje nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Žanieru.

– U ovom trenutku još je rano govoriti o bilo čemu, jer se polako spremamo za to tako da ne iznosimo neka naša očekivanja. Najvažnije je da se dobro psihološki spremimo, a kasnije ćemo analizirati protivnike – dodala je Saša.

(Glas Srpske)