Vijesti 22.03.2021.

Završen protest ugostitelja (VIDEO)

ČITANJE: 2 minute

Ugostitelji i frizeri iz Banjaluke i još nekoliko gradova iz RS organizovali su danas mirno protestno okupljanje ispred Palate predsjednika Republike Srpske u Banjaluci kako bi na ovaj način izrazili svoje nezadovoljstvo novim epidemiološkim mjerama.

Upkos apelima medicinara, prema riječima novinara Banjaluka.net, na protestu se okupilo oko 500 ljudi, a primjetno je i pojačano policijsko obezbjeđenje.

 

Naime, od danas do 29. marta je zabranjen rad ugostiteljskim objektima za ishranu i piće, kao i frizerskim salonima.

Vladan Šurlan, član Upravnog odbora Udruženja Horeka, kazao je da je došao da izrazi nezadovoljstvo,  te da odaju veliki priznanje medicinkim radnicima.

“Mi nemamo ništa protiv zatvaranja, ali tražimo pomoć od države”, rekao je Šurlan.

Okupljeni ispred Palate predsjednika RS uzvikuju “Dole mjere”.

“Apelujemo na predsjednicu da se uključi u ovaj problem. Na ovaj način želimo da iskažemo strah i nezadovoljstvo, na ovaj način smo prepušteni sami sebi”, kaže Šurlan.

Policija moli da se građani raziđu, te je počela da legitimiše prisutne. Šurlan je rekao da ovaj skup nije prijavljen, te da je u pitanju sponatno okupljanje, prenose Nezavisne.

“Molim sve građane da poštuju mjere. Cilj ovog okupljanja nije da napravimo probleme, već da nađemo rješenje”, rekao je Šurlan.

Okupljeni građani negoduju, viču “Izdajnici”, “Lopovi”, “Šaljete policiju na svoj narod”, “Narod nema šta da izgubi”. Policija gura građane.

Na protestu su bili i pripadnici Žandarmerije MUP-a RS.

Novinarka N1 Snežana Mitrović objavila je na svom Twitter nalogu da se policija povukla uz aplauze i povike.

(N.S/ VIDEO: Banjaluka.net)