Magazin 03.06.2016.

U Banjaluci održan koncert “Brutal protesta” i T.B.F-a

ČITANJE: 1 minuta

Iako je ulaz bio besplatan sugrađani nisu u velikom broju ispratili repere iz sastava “Brutal protest”. Brutalci su svirali i repali pjesme sa sve tri albuma, među kojima su se po ovacijama publike izdvajale “Stara kola”, “Šta ima u tvom kraju” i “Ovdje”. Scenske peripetije, improvizacije i duhovita izvlačenja nakon zaboravljenog dijela teksta samo su dio zabave koju su momci sa scene nesumnjivo priuštili prisutnima.

Međutim, broj prisutnih počeo je da se povećava tek nakon pojavljivanja hedlajnera na pozornici. Splitski “The beat fleet”, poznatiji kao T.B.F, koncert je počeo pjesmama s posljednjeg albuma “Danas sutra”, no za tvrđavu Kastel se moglo reći da je puna tek na četvrtoj pjesmi.

“Pozitivan stav” je definitivno sintagma za koju se može reći da opisuje ovaj koncert. “Lupeži, barbari, ni glupi političari”, a pogotovo dnevni lokalni pljuskovi koji su prijetili da će ugroziti koncert nisu uspjeli ovaj dan pokvarit. Atmosfera je eksplodirala s popularnim “Veseljkom”, a Splićani su i ovaj put zadvoljni napustili grad na Vrbasu.

Iako je bilo malih poteškoća s mikrofonijom, i Banjalučani su takođe ostali zadovoljni, dok su vode Vrbasa i dalje nastavile da divljaju. Nakon što međunarodni kanuisti i kajakaši na istim završe takmičenje, ljubitelje muzike čeka još jedno uzbuđenje.

Na ceremoniji zatvaranja Svjetskog prvenstva u nedjelju od 20 sati na tvrđavi Kastel sviraće “Tupas mene”, “Digital Seekers”, “Bad Copy” i “Atheist rap”.

(Nezavisne)