Vijesti 24.09.2021.

U Banjaluci otvoren 5. kongres kardiologa

ČITANJE: 1 minuta

U Banskom dvoru u Banjaluci večeras je otvoren 5. kongres kardiologa sa međunarodnim učešćem.

Skupu u organizaciji Udruženja kardiologa RS prisustvuju predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, ministar zdravlja Alen Šeranić, generalni direktor UKC-a RS Vlado Đajić, kao i niz akademika, profesora i drugih predstavnika medicinske profesije, uključujući i goste iz inostranstva.

PROF. DR TAMARA KOVAČEVIĆ PRERADOVIĆ

Na početku kongresa, prisutnim se obratila predsjednica Organizacionog odbora prof. dr Tamara Kovačević Preradović. Izražena je posebna zahvalnost Udruženju kardiologa Srbije.

O značaju ovog naučnog skupa govorio je i generalni direktor UKC-a RS prof. dr Vlado Đajić.

Ministar zdravlja RS Alen Šeranić je pozdravio učesnike kongresa i čestitao organizatoru, te poželio mnogo uspjeha kolegama u oblasti kardiologije.

Kongres je zvanično otvorila predsjednica RS Željka Cvijanović. Ona je naglasila da je primarni zadatak institucija da obezbijede kvalitetan rad svih medicinskih grana, posebno kardiologije. Zahvalila se svim zdravstvenim radnicima za angažman tokom pandemije, ističući da je ponosna na njihovo zalaganje i rad. Takođe, predsjednica RS naglasila je povezanost RS i Srbije u edukaciji kadrova i drugim aspektima kvalitetne saradnje, te je proglasila kongres otvorenim.

Predstavnici Udruženja kardiologa Srpske uručili su Cvijanovićevoj posebnu zahvalnicu.

Tokom trodnevnog kongresa, od 24. do 26. septembra, učesnicima će biti prezentovan značajan broj naučnih radova.

(SB)