Magazin 13.11.2015.

U Banjaluci otvoren deveti međunarodni Salon fotografije

ČITANJE: 1 minuta
salon-fotografije
U Banjaluci je večeras, u organizaciji Univerzitetskog foto–kino kluba Banjaluka, otvorena deveta međunarodna izložba “Salon fotografije – Banjaluka 2015”, na kojoj su predstavljeni radovi fotografa iz više od 60 zemalja svijeta.

Član žirija Dragan Prole rekao je da je ova izložba prepoznatljiva u cijelom svijetu i jedna je od najznačajnijih u regionu, a ove godine zastupljene su tri teme – slobodna kolor, crno-bijela i “Lajf”.

“Posebna veličina izložbe je u tome što smo kroz cijelo ovo vrijeme uspjeli da održimo odgovarajući nivo”, rekao je Prole.

On je dodao da izložba predstavlja presjek ovogodišnje produkcije fotografije u svijetu i da će za svaku temu biti dodijeljeno po 16 nagrada.

Predsjednik Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH Ozren Božanović rekao je da je Univerzitetski foto–kino klub Banjaluka uspio da dovede međunarodnu izložbu do perfekcije, jer je stvorio tradiciju, kvalitet i standarde na koje se treba ugledati.

“Banjalučka izložba je prepoznata kao izložba na kojoj treba izlagati, što je vidljivo iz odziva autora, jer su svoje fotografije poslali svi autori koji nešto znače u tom svijetu”, rekao je Božanović.

Izložba je otvorena u kulturnom centru Banski dvor.

(Agencije)