Sport 02.06.2016.

U Banjaluci otvoreno Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu

ČITANJE: 1 minuta

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović rekla je da je Ministarstvo ovaj sportski događaj uvrstilo u manifestacije od posebnog značaja za Republiku Srpsku.

Ona je naglasila da ovaj događaj pokazuje da Banjaluka i Republika Srpska imaju potencijal da organizuju velike manifestacije poput ove, te poželjela učesnicima uspješno takmičenje.

Direktor trke ovog prvenstva Nikola Stanković rekao je da će učesnici voziti u šest različitih disciplina.

On je ocijenio da je ovo jedno od masovnijih sportskih takmičenja organizovanih u Srpskoj, te izrazio nadu da će vremenske prilike biti povoljne.

Stanković je podsjetio da je, osim takmičarskog, predviđen i revijalni dio u kojem će nastupiti veterani.

Direktor Turističke organizacije Banjaluka Ostoja Barašin rekao je da je Banjaluka grad sporta, ali i turizma.

“Ovi sportisti su i turisti, te je za turističke radnike ovo značajan događaj. Drago nam je što je Banjaluka i ovaj put potvrdila da je dobar domaćin za sportiste, ali i turiste”, rekao je Barašin.

Izvršni direktor kompanije “M:tel” za marketing i prodaju Đorđe Mišić rekao je da “M:tel”, kao društveno odgovorna kompanija, podržava Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama za seniore, te izrazio nadu da će ovo takmičenje postati tradicionalno u Banjaluci.

Sve trke će biti održane na Vrbasu u kanjonu Tijesno. Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama za seniore “Banjaluka – Vrbas 2016″ biće zatvoreno u nedjelju, 5. juna.

Organizator prvenstva je Kajak i kanu klub “Vrbas”, a podršku su dali kabinet predsjednika Republike Srpske i grad Banjaluka.

(ATV)