Vijesti 15.09.2015.

U Banjaluci parastosos i polaganjem vijenaca obilježen Dan nestalih i poginulih

ČITANJE: 1 minuta
parastos

Služenjem parastosa u Sabornom hramu Hrista Spasitelja i polaganjem vijenaca na groblju Sveti Pantelija i Spomen-kosturnici na Novom groblju, u Banjaluci je obilježen Dan nestalih i poginulih u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Vijence su položili izaslanici predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH, potpredsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović, generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić, delegacije Republičke organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Saveza logoraša i Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH.

Stevandić je rekao da obilježavanje ovakvih događaja 20 godina od završetka rata treba staviti u kontekst sadašnjeg vremena, kada je srpski narod na pragu velikih podjela.

– Kad god rješavamo bilo kakve političke rasprave, trebalo bi da se vratimo na ovakva mjesta i da načinimo korak nazad u ličnoj impresiji, a korak naprijed u zajedničkoj budućnosti- poručio je Stevandić nakon polaganja vijenaca.

(Agencije)