U Banjaluci počeo seminar “Ekonomsko osnaživanje mladih”

Seminar “Ekonomsko osnaživanje mladih”, namijenjen za sve studente i učenike završnih razreda srednjih škola, počeo je danas u Banjaluci i trajaće do subote, 7. Oktobra.

Trodnevni seminar u organizaciji Omladinske asocijacije “Akta” će, uz brojne predavače i interaktivne radionice, približiti zamršeni ekonomski svijet mladima i spremiti ih za njegove buduće izazove.

Svi participanti će u sklopu seminara savladati osnovne vještine pregovaranja, javnog obraćanja, kao i prezentovanja ideja potencijalnim investitorima.

Takođe, učesnici će kroz predavanja i radionice biti upoznati s procesima registracije pravnih lica, pisanju projektnih prijedloga i komuniciranju sa strankama, te naučiti više o poslovnim djelatnostima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, što je znanje od velike važnosti na današnjem tržištu.

Kako ne bi sve bila pusta teorija, obezbjeđeno je da na seminaru govore afirmisana imena regionalnog preduzetništva i podijele svoja iskustva i savjete mladih učesnicima.

Po završetku seminara svim učesnicima će se dodijeliti certfikati za uspješno pohađanje, ali i profesionalno standardizovane biografije u elektronskoj i štampanoj formi, na srpskom i engleskom jeziku.

Omladinska asocijacija “Akta” ističe da će biografije i certifikati naići na praktičnu primjenu u budućim poslovnim i obrazovnim avanturama učesnika, a stečena znanja doprinijeće njihovom ekonomskom osnaživanju.

Ovaj seminar, sponzorisan od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, održava se u poslovnoj sali hotela “Bosna”.

(Nezavisne)

 

86. DAN “Pravda za Davida” i večeras na Trgu Krajine

Večeras je, po 86. put, na Trgu Krajine održano okupljanje “Pravda za Davida”. ”Dragi moj sine, mi smo 20. tačka kod nadležnih institucija. Saučesništvo je teži zločin od ubistva i za to je kazna do 45 godina. Dragi moj Đakac, sine moj, rekao sam na grobu, ko god se plaši, može otići”, rekao je Davor

KONTIKI PROBUDIO AERODROM Poletio prvi avion iz Banjaluke u Tursku

Sa Aerodroma Banjaluka danas je poletio prvi avion u Tursku, a ukrcani putnici će po prvi put, bez presjednja, za samo dva sata biti u Antaliji. Banjalučani koji danas lete u Tursku na more, iskoristili su prvi od devet čarter letova agencije „KonTiki Travel“, koja je ovog ljeta oživjela banjalučki aerodrom. -Let iz Banjaluke je

FUDBALSKI SAVEZ BIH Slučaj Borac ide pred UEFA

Odluku o učešću Fudbalskog kluba Borac naredne sezone u BH. Telekom Premijer ligi Bosne i Hercegovine donijeće Evropske fudbalske asocijacija (UEFA), odlučeno je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH. Na ovakav potez u bh. kući fudbala odlučili su se nakon što su iz banjalučkog kluba zatražili zaštitu zakonitosti od Izvršnog odbora,

KOD GRADSKOG MOSTA GRADE HOTEL Nakon Nove Varoši stiže još primjedbi na regulacioni plan

Regulacionim planom za interpolaciju objekata društvenog sadržaja u Obilićevu se namjerava srušiti baraka koju godinama koristi omladinski centar„Zdravo da ste“, a umjesto nje graditi hotel. Ovaj regulacioni plan koji predviđa izmjene na sedam lokacija u gradu izazvao je pravo negodovanje u Banjaluci, a nakon pobune mještana Nove Varoši, primjedba je stigla i od organizacije „Zdravo