Biznis 23.08.2017.

U Banjaluci počinje edukacija za najtraženija zanimanja u oblasti IT-a

ČITANJE: 2 minute

Calculus Training Center, kojeg je pokrenula kompanija Prointer ITSS d.o.o. u Banjaluci, počinje od septembra sa sertifikovanim kursevima vodećeg svjetskog proizvođača računarskih programa, kompanije Microsoft. S obzirom na postignut uspjeh i interesovanje koje je ovaj edukativni centar izazvao prošle godine i ovaj put se ništa manje ne očekuje.

Za početak, odabrani su kursevi iz oblasti Microsoft Official Course (MOC) programa koji je službeni sistem edukacije i seritfikovanja informatičkih stručnjaka za korištenje Microsoft operacionih sistema, baza podataka, razvojnih i sistemskih alata te raznih servera. Prema iskustvu brojnih stručnjaka koji rade na Microsoft platformi, MOC je najbolji sistem modularne, odnosno fazne IT edukacije koji je danas dostupan na tržištu.

Prema riječima Slobodane Račić-Đukić, saradnika Calculus Training Center-a, kursevi iz MOC programa su samo početak edukacije jer je u planu da se program Calculus Training Centre-a razvije u smjeru ostalih znanja i kurseva iz oblasti računarskih mreža, sistemske administracije, i specijalističkih znanja iz oblasti informacionih tehnologija.

„Potrebe za IT uslugama progresivno rastu, a time i potrebe za kadrom, odnosno znanjem iz IT oblasti. Organizovanjem Calculus Training Centra, Prointer želi da kroz zvaničnu Microsoft edukaciju doprinese razvoju IT tržišta rada. Jednostavno, željeli smo da ponudimo još jednu mogućnost IT stručnjacima i mladim osobama da usavršavaju svoja znanja i vještine a u skladu sa svjetskim praksama i zahtjevima.“, rekla je Račić-Đukić.

Više informacija o kursevima, načinu rada i predavačima možete naći na web stranici Calculus Training Center-a, www.calculus.ba, a ukoliko želite da se prijavite na neki od kurseva već sad to možete uraditi preko stranice za prijavu na kurseve ili direktno na email [email protected].

Prijave traju do 18. septembra.

Određeni su i popusti u iznosu od 10% – 30%, u zavisnosti da li kandidat pohađa jedan ili više kurseva, odnosno da li plaća odjednom ili u ratama.