Vijesti 17.06.2016.

U Banjaluci počinje suđenje pripadnicima Specijalne jedinice MUP RS

ČITANJE: 1 minuta

U banjalučkom Okružnom sudu za danas je najavljen početak suđenja pripadnicima Specijalne jedinice MUP RS optuženim za oružanu pljačku 617.000 maraka.

Na statusnom ročištu Specijalno tužilaštvo RS bi trebalo otkriti sa koliko svjedoka i materijalnih dokaza namjerava dokazati krivicu optuženih za pljačku izvršenu u septembru prošle godine na autoputu Banjaluka- Gradiška.

Vladan Malić (32) optužnicom je označen kao organizator kriminalne grupe u čijem sastavu su bile njegove radne kolege Aleksandar Popović (29) iz Kotor Varoša i Goran Paraš (27) iz Banjaluke, te jedini civil, Oleg Banda (30) iz Banjaluke.

Posao Specijalnom tužilaštvu RS trebali bi olakšati saučesnici optuženih, takođe pripadnici Specijalne jedinice MUP RS, koji su se nakon hapšenja pokajali i postali saradnici tužilaštva. To su Željko Inđić (27) iz Bratunca i Goran Janjuz (24) iz Kozarske Dubice.

Pokajao se i Danijel Kuzmić (29), radnik “Sektor sekjuritija”, koji je optuženima dojavio rutu kretanja konvoja sa novcem.

“EuroBlic” je još ranije otkrio da je Kuzmić dogovorio sporazum sa tužilaštvom prema kojem će nakon svedočenja protiv dojučerašnjih saučesnika biti osuđen na tri godine zatvora.

Okružni sud u Banjaluci nedavno je do okončanja suđenja produžio pritvor Maliću, Popoviću, Parašu i Bandi, dok su ostali na slobodi.

(blic.rs)