Vijesti 29.09.2022.

U Banjaluci pretreseni Adam Šukalo i Vlado Mandić, policija tvrdi da niko nije uhapšen

ČITANJE: 2 minute

Više osoba privedeno je u raciji koju MUP Republike Srpske sprovodi u banjalučkom naselju Borik, saznaje UNA.

Na meti policije je više bezbjednosno interesantnih osoba, koje su zaustavljene u luksuznim vozilima na istočnom tranzitu u blizini Tržnog centra “Delta planet”, te kod servisa “Vidović”.

Očevici javljaju da je više muškaraca policija “naslonila” na službena vozila MUP-a RS, te da su u toku njihovi pretresi.

Razlog privođenja i pretresa zasada nije poznat, a prema nezvaničnim informacijama među privedenima su osobe koje su i ranije dovođene u vezu sa nelegalnim aktivnostima u BiH, ali i Crnoj Gori.

Pojedini mediji su objavili da su uhapšeni Adam Šukalo, bivši poslanik NSRS i Skupštine Srbije, kao i Vladimir Mandić, sin nekadašnjeg ministra u Vladi RS Momčila Mandića i raniji poznati rukometaš.

U MUP Srpske rekli su za Srpskainfo da niko nije uhapšen.

Očevici kažu za Srpskainfo da je veći broj policajaca zaustavio vozila registarskih tablica Srbije i da su pretresli vozila.

Za sada nije poznato zbog čega su zaustavljeni i pretreseni Adam Šukalo i Mandić.

Šukalo za N1 ni sam nije znao da kaže da li su privedeni, ili saslušani. Priča da su praćeni od hotela Meriot do Borika.

“Nas četvorica smo krenuli do Doboja, jednim autom. Kod servisa Vidović su nam policijska vozila prepriječila put”, kaže Šukalo.

Dodaje da su policajci gledali gepek, a nakon svega pozvani u Upravu kriminalističke policije MUP RS na saslušanje, koje je završeno oko 23 časa, jer se čekao neki inspektor.

Šukalo kaže da ne bi dalje komentarisao slučaj, dok ne dobije papir – rješenje od policije.

“Tada će i meni biti jasnije”, kratko zaključuje Šukalo za N1.

(SB)

Oznake: Adam Šukalo