Vijesti 17.10.2022.

U Banjaluci priveden vozač koji je usred dana vozio sa 4,65 promila alkohola u krvi

ČITANJE: 1 minuta

Na području Banjaluke tokom vikenda uhapšen je vozač koji je u krvi imao više od čak 4,65 promila alkohola.

Kako Srpskainfo saznaje, radi se o vozaču S.P. (27) koji je zaustavljen u subotu u 12.45 u Ulici braće Podgornika u banjalučkom naselju Lazarevo.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da su tokom vikenda, realizovali akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju s akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

“Policijski službenici su kontrolisali 389 učesnika u saobraćaju. Od ukupnog broja kontrolisanih vozača 124 su sankcionisana zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, koliko ih je i isključeno iz saobraćaja. Kod 12 vozača je utvrđeno prisustvo alkohola preko 1,51 g/kg, a kod jednog vozača u Banjaluci, utvrđeno je 4,65 g/kg alkohola u organizmu. Zbog alkoholisanosti uhapšeno je 17 vozača. Za ostale prekršaje sankcionisana su 22 vozača”, pojasnili su u policiji.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je vožnja pod uticajem alkohola opasna, a u cilju zaštite svog života i života drugih učesnika u saobraćaju.