Biznis 27.10.2017.

U Banjaluci prvi sajam nekretnina i investicija

ČITANJE: 1 minuta

U Banjaluci će krajem novembra biti organizovan prvi Sajam nekretnina i investicija, koji će učesnicima omogućiti da predstave ponudu u oblasti gradnje i prodaje nekretnina.

Organizator Sajma Predrag Tešić rekao je Srni da je cilj ovoga sajma da okupi kompanije koje se bave investiranjem u izgradnju stambeno-poslovnih objekata, banke, agencije za nekretnine, projektne biroe, te poreske savjetnike koji se bave prometom nekretnina, kao i predstavnike drugih branši uključene u proces ulaganja i trgovinu nekretninama.

“Sajam bi trebalo da doprinese prometu nekretnina, ali i da privuče značajne investitore iz regiona i svijeta, koji će se upoznati o potencijalima i mogućnostima za investiranje u Republiku Srpsku”, naveo je Tešić.

On je napomenuo da će organizovanje ovog sajam doprinijeti pozicioniranju Banjaluke, ali i Republike Srpske u ovoj oblasti, koja ima široko polje djelovanja.

Prema njegovim riječima, cilj održavanja Sajma je da stanovništvu i poslovnim subjektima budu predstavljene mogućnosti za kupovinu i ulaganje u nekretnine, ali i da pomogne investitorima i lokalnim zajednicama da promovišu sopstvene projekte.

“U okviru sajma biće organizovane i panel-diskusije o temama kao što su energetska efikasnost objekata i zakonska rješenja u vezi sa prodajom objekata, te legalizacijom objekata i mnoge druge teme u vezi sa ovom oblašću”, kaže Tešić.

On je izrazio nadu da će ovaj događaj postati tradicionalna manifestacija, te na taj način dati doprinos razvoju turizma i privrede.

Sajam će biti održan od 24. do 26. novembra na Banjalučkom velesajmu.

(Srna)