Vijesti 09.01.2016.

U Banjaluci sastanak Dodika i Vučića

ČITANJE: 1 minuta
vucic u banjaluci
U Palati Republike u Banjaluci počeo je sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i delegacije Vlade Srbije, koju predvodi premijer Aleksandar Vučić.

Sastanku prisustvuju Njegova svetost patrijarh srpski Irinej, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, te predsjednik Narodne skupštine Srbije Maja Gojković.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović dočekala je danas na Aerodoromu Banjaluka delegaciju Vlade Srbije sa premijerom Aleksandrom Vučićem na čelu.

Sa premijerom Vučićem u Banjaluku su doputovali ministri i saradnici.

Delegacija Vlade Srbije došla je danas u Banjaluku na proslavu 9. januara – Dana i krsne slave Republike Srpske – Svetog arhiđakona i prvomučenika Stefana.

Vučić je došao sastanak sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i Cvijanovićevom, koji je predviđen za 12.00 časova u Palati Republike.

Ovaj dan obilježava se danas u Banjaluci Svetom arhijerejskom liturgijom, koju je u Sabornom hramu Hrista Spasitelja služio NJegova svetost patrijarh srpski Irinej, svečanom akademijom i svečanim prijemom u Administrativnom centru Vlade Srpske.

(Srna)