Vijesti 14.05.2019.

U Banjaluci sastanak koordinacionog tima

ČITANJE: 1 minuta

Sastanak Koordinacionog tima Vlade Republike Srpske za praćenje stanja usljed najavljenih obilnih padavina biće održan danas u Banjaluci.

Početak sastanka, koji će biti održan u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, zakazan je za 14.00 časova, najavljeno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Snimateljima i fotografima će na početku sastanka biti omogućeno snimanje kadrova. Nakon sastanka predviđene su izjave za novinare.

Vlada Republike Srpske imenovala je 10. maja tim čiji je zadatak praćenje stanja u Srpskoj usljed najavljene obilne kiše.

Tim čine potpredsjednik Vlade i ministar pravde Anton Kasipović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i generalni sekretar Vlade Siniša Karan.

U narednim danima u Republici Srpskoj očekuju se obilne padavine koje će izazvati intenzivan porast vodostaja rijeka, posebno u sjevernim i sjeverozapadnim krajevima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U sjeverozapadnom i sjevernom djelu Republike Srpske, prema ranijim prognozama, do srijede, 15. maja, očekuje se od 120 do 150 litara kiše po metru kvadratnom.

Očekuje se rast vodostaja svih rijeka, a prije svega Une i Sane. Problem bi mogle izazvati manje rijeke, potoci i kanalizacija, kao i klizišta.

(Srna)

Oznake: Dragan Lukač