Biznis 19.05.2016.

U Banjaluci se uskoro otvara ”Majkrosoft inovacioni centar”

ČITANJE: 1 minuta

Otvaranje ovog centra omogućeno je potpisivanjem Ugovora o saradnji Inovacionog centra Banjaluka i kompanije “Majkrosoft” BiH.

Pomoćnik ministra za tehnologiju Biljana Vojvodić pojasnila je da je ovaj projekat inicirala Vlada Republike Srpske, da bi pomogla mladim u Srpskoj da u što kraćem roku steknu vještine u oblasti informaciono- komunikacionih tehnologija, potrebne za uključivanje na tržište rada.

-`Majkrosoft inovacioni centar` bio bi prvi u BiH koji bi, podrškom inovativnim projektima i mladim `start ap` kompanijama, doprinosio otvaranju novih radnih mjesta i zapošljavanju mladih- rekla je Vojvodićeva.

Ona je navela da je dodatna prednost što će “Majkrosoft inovacioni centar” biti smješten u Inovacionom centru Banjaluka jer će pomoći postojećim kompanijama, koje se nalaze u procesu inkubacije ili predinkubacije, da steknu konkurentske prednosti.

Direktor Inovacionog centra Banjaluka Drago Gverić kaže da je otvaranje “Majkrosoft inovacionog centra” u Banjaluci početak značajne saradnje koja će otvoriti nove mogućnosti za zapošljavanje i samozapošljavanje.

“Majrosoft inovacioni centri pomažu razvoju lokalnih ekonomija saradnjom sa privredom i podrškom inovativnosti”, rekao je Gverić, ističući da o uspjehu “Majkrosoft centra” najbolje govori podatak da je osnovano više od 110 inovacionih centara u 38 zemalja, koji su pomogli u kreiranju više od 3.200 kompanija.

(Mojkontakt)