Vijesti 10.06.2016.

U Banjaluci uhapšen Nedim Kulenović, šef u UIO BiH

ČITANJE: 1 minuta

Pripadnici MUP-a Srpske uhapsili su Nedima Kulenovića, šefa Grupe za prinudne naplate u Uprave za indirektno oporezivanje BiH. Kulenović se tereti da je, zloupotrebom službenog položaja, tražio mito od jedne banjalučke firme.

“On je osumnjičen da je od osobe koja je PDV dužnik tražio određen novčani iznos za sebe, kako bi napravio reprogram poreznog duga. Tužilaštvo BiH odlučno je u borbi protiv korupcije, naročito u slučajevima u kojima se radi o koruptivnom ponašanju nosilaca visokih funkcija u institucijama”, izjavio je Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

Miro Džakula, direktor Uprave za indirektno oporezivanje, kaže da je ovo izolovan slučaj. Iz Uprave kažu i da podržavaju rad Tužilaštva u borbi protiv svih oblika korupcije i da će, čim se upoznaju sa detaljima slučaja, pokrenuti disciplinski postupak.

“Ukoliko se u ovom slučaju eventualno utvrdi odgovornost za primanje mita, radi se o odgovornosti pojedinca. Inače, u cilju borbe protiv korupcije UIO je u svakom saopštenju upućenom javnosti uvijek pozivala sve građane i poreske obveznike da prijave svaku informaciju o utaji carine i PDV-a ili nezakonitom ponašanju bilo kog službenika zaposlenog u UIO”, navodi se u saopštenju iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Akciju hapšenja direktno je koordinisao glavni tužilac Goran Salihović. Iz Tužilaštva BiH pohvalili su saradnju sa Specijalnim tužilaštvom Republike Srpske i MUP-om Srpske.

(ATV)