Vijesti 07.11.2016.

U Banjaluci uhapšena osoba koja se dovodi u vezu s oružjem pronađenim u blizini Vučićeve kuće

ČITANJE: 1 minuta

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske lišili su slobode jednu osobu koja se navodno dovodi u vezu s oružjem pronađenim u Jajinicima nedaleko od kuće premijera Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a kazali su za Klix.ba da su pripadnici MUP-a RS lišili slobode osobu na području RS-a po potjernici MUP-a Srbije, a zbog krivičnog djela nedozvoljene proizvodnje ili prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Osoba je uhapšena na području Banjaluke i predata je za vikend Sudu Bosne i Hercegovine zbog određivanja ekstradicije.

Podsjećamo, u šumi u blizini porodične kuće premijera Srbije policija je po prijavi mještana Jajinaca našla oružje u sanducima u kojima se čuva ova vrsta naoružanja.

Policija je pronašla zolju, četiri ručne bombe i 100 komada municije kalibra 7,62 milimetara. Nađena je i municija za automatsko naoružanje i snajper, kao i između deset i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Zolja, ručni bacač, koja služi za uništavanje oklopnih vozila, tenkova ili blindiranih automobila, nađena je 15 metara prije skretanja prema kući oca Aleksandra Vučića, na mjestu gdje zbog konfiguracije terena mora da se uspori.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović izjavio je kako je utvrđeno da bacač dolazi sa jednog dijela hrvatskog ratišta, a dvije bombe sa ratišta u blizini Sarajeva.

(klix.ba)