Sport 26.10.2016.

U banjalučkom Borcu na klupi, u Partizanu u njemu vide novog Lazara Markovića

ČITANJE: 1 minuta

Za Danka Radića nije bilo mjesta u kadetima Borca zbog čega je otišao u Beograd i sreću okušao u Partizanovoj filijali Teleoptiku.

Odmah je zadovoljio tamošnje stručnjake i od januara je stanovnik Srbije.

Ubrzo je prekomandovan u omladinsku školu Partizana, ali ga je papirologija spriječila da zaigra sve do proteklog vikenda, kada je debitovao za juniorski tim i postigao gol u prvom zvaničnom nastupu.

Desnokrilni fudbaler je oduševio sve u klubu, a od dolaska u “crno-bijeli” tabor zovu ga “novi Lazar Marković”, na kojeg podsjeća igrom i izgledom.

– Srećan sam zbog gola u debiju na zvaničnim mečevima za Partizan, a nadam se da će ih biti još. Konačno sam, poslije višemjesečnih problema oko papira, dočekao da zaigram i presrećan sam. Ušao sam protiv Mačve u 50. minutu i posrećilo mi se da pogodim mrežu, a još jedan gol mi je poništen. Nadam se da ću dobiti priliku i u narednoj utakmici protiv najljućeg rivala, Crvene zvezde – rekao je Radić.

Podrška Prekazija

Trener mu je Dževad Prekazi, igračka legenda kluba iz Humske.

– Od starijih sam čuo ko je i šta je Prekazi bio u Partizanu i koliko je njegovo ime značajno za ovaj klub. Zahvalan sam mu na ukazanom povjerenju, a podržavao me je i kada su papiri bili problem za nastup – dodao je Radić.

(blic.rs)