Magazin 19.10.2017.

U Banjaluku dolazi baletni spektakl na ledu “Krcko Oraščić”

ČITANJE: 1 minuta

Spektakularna banjalučka premijera baleta na ledu “Krcko Oraščić” Petra Iljiča Čajkovskog, koji izvodi ansambl Ruskog državnog baleta iz Sankt Peterburga, plesni je i klizački spektakl koji Queen Estrada dovodi u Banjaluku, u SD “Borik” 30.11.2017. godine.

Ova bajka na ledu, uz vrhunske igrače čije baletsko-klizačko umijeće ostavlja bez daha, sa preko 300 originalnih, raskošnih kostima i bezvremensku muziku Čajkovskog, stvaraju čaroliju koja se ne doživi često, a ostavlja trag za cijeli život. Raskošna praznična scenografija i svjetlucavi kostimi, publiku za čas smjeste u atmosferu začaranih zamaka.

Za perfektnu ali nimalo laku koreografiju preko 30 igrača, zadužen je Konstantin Rasadin. Većina plesača dolazi iz redova klizača-takmičara koji su osvojili ruske i međunarodne nagrade. Oni su prošli kroz naporan i intenzivan trening Konstantina Rasadina kako bi naučili da povežu elemente sportskog klizanja s vještinama klasičnog baleta.

Koreograf Državnog baleta na ledu iz Sankt Peterburga, Rasadin, bio je više od 23 godine vodeći solista baleta Teatra Marinski, a radio je sa zvijezdama kao što su Rudolf Nurejev, Mihail Barišnjikov i Natalija Dudinskaja.

Do sada su imali  preko 7.000 nastupa širom svijeta, zahvaljujući  izuzetnom spoju klasičnog baleta i umjetničkog klizanja, koje nudi publici nesvakidašnji spektakl u formi baleta na ledu.

Ruski državni balet na ledu  osnovao je Konstantin Bojarski 1967. godine, postavljajući upravo  produkciju zasnovanu na „Krcku Oraščiću“ Čajkovskog. Danas ova predstava  očarava gledaoce u pozorištima i dvoranama širom svijeta.

Ulaznice po cijeni već od 15 KM, u prodaji od četvrtka 19. oktobra  na blagajnama SD “Borik”. Informacije i rezervacije na broj telefona:  066 905 399