Vijesti 12.12.2016.

U Banjaluku stiže 1.000 Slovenaca

ČITANJE: 1 minuta

Prema podacima Turističke organizacije Grada Banjaluke, a na osnovu rezervacija za Novu godinu, očekuje se da će u gradu biti više od 1.000 Slovenaca.

Najčešće dolaze studenti željni provoda, ali i stariji turisti, kojima su najprivlačniji roštilj i pivo, piše “Euro Blic”.

Aranžmane za Banjaluku u ponudi imaju četiri slovenače turističke organizacije, a nudi se razgledanje grada, izleti u Krupu na Vrbasu i Trapiste, tradicionalna srpska večera uz “poneku čašicu i trubače”, žurke u diskotekama i klubovima, kao i novogodišnji doček. Sve u svemu, četiri dana i noći provoda za tek nešto više od stotinak evra.

“Imamo lijepo iskustvo sa Banjalukom, naši klijenti su zadovoljni i nikad nije bilo problema u ovom gradu. Najviše im se dopada što je Banjaluka blizu, hrana je odlična, zabava je još bolja, i nije skupo”, kaže Špela Ponebšek iz ljubljanske turističke organizacije “Kolegijum”, posredstvom koje će za Novu godinu u Banjaluku doći nekoliko stotina Ljubljančana, mahom mladih od 20 do 35 godina.

Novogodišnji aranžmani od tri ili četiri dana nude se po cijenama od 55 do 170 evra, i većina mjesta je “planula” za nekoliko sati.

Da je interes stranih turista za Banjalukom generalno u porastu, pokazuje i jučerašnji prilog rumunske televizije “AntenaStars” u kome je Banjaluka opisana kao “savršena destinacija za vikend”.

(Mondo)