Biznis 31.12.2015.

U „Banji Vrućici“ u 2015. godini ostvareno rekordnih 200.000 noćenja

ČITANJE: 1 minuta
ZTC Banja Vrucica
Još jedna uspješna godina zabilježena je u ZTC-u „Banja Vrućica“. U 2015. u ovom turističkom kompleksu zabilježeno je više od 200.000 noćenja što je najbolji rezultat u posljednih 25 godina.

– Sa velikim zadovoljstvom možemo da kažemo da smo i ovoga puta, ne samo ispunili, nego i premašili poslovni plan. Rekordan broj noćenja dokaz je kvaliteta usluga koje pružamo i veoma smo zahvalni svim našim gostima koji su taj kvalitet i prepoznali- kazao je generalni direktor ZTC-a „Banja Vrućica“ Aleksandar Radošević.

Od navedenog broja noćenja 65% čine domaći a 35% gosti iz inostranstva. Najveći broj stranih gostiju i ove godine dolazi iz Hrvatske, Srbije i Slovenije a najveći porast ino gostiju zabilježili su gosti iz Njemačke.

Radošević je naglasio da je u protekloj godini u „Banji Vrućici“ ostvareno i nekoliko značanjnih investicija. Pored renoviranja hotela „Hercegovina“ početkom godine nedavno je završena i investicija izgradnje podzemnog koridora dužine 115 m između hotela „Kardial“ i „Posavina“ i zdravstvenog dijela.

– Ova investicija, zajedno sa izgradnjom trga ispred hotela Posavina iznosila je oko 650.000 KM i finansirana je vlastitim sredstvima. Njenim završetkom stvoreni su uslovi nesmetane zdravstvene rehabilitacije i tokom zimskog perioda jer gosti ne moraju izlaziti na hladan vazduh kada idu na terapije. Sam trg dodatno je uljepšao prostor ispred hotela i već je postao veoma popularan među posjetiocima- dodao je Radošević.

Pored navedenog, ove godine u „Banji Vrućici“ instalirali su hiperbaričnu komoru i slanu sobu a povećana su i mjesečna primanja radnika. Za izvanredne rezultate poslovanja svim zaposlenim u „Banji Vrućici“ isplaćene su tradicionalne božićnice.

(PR)