Politika 23.01.2022.

U Beogradu dogovorena saradnja Pokreta socijalista i Socijalističke partije Srpske

ČITANJE: 1 minuta

U Beogradu je održan sastanak delegacija Pokreta Socijalista i Socijalističke partije Srpske, gdje je dogovorena buduća saradnja ova dva politička subjekta. Lideri PS i SPS, Aleksandar Vulin i Goran Selak istakli su da je potrebna što bliža saradnja Srpske i Srbije na svim poljima, a pogotovo među političkim subjektima koji imaju kapacitet da pokrenu zajedničke inicijative i projekte.

– Čvršča saradnja Srpske i Srbije jedan je od principa SPS, a međusobna podrška Pokreta Socijalista i SPS predstavljaju politiku sabornosti, sloge i zajedničkog rada za dobrobit građana Srpske i Srbije – poručio je predsjednik SPS Goran Selak.

Selak i Vulin su se sa delegacijama sastali u prostorijama Pokreta socijalista u Beogradu, a pored buduće saradnje, razgovaralo se i o aktuelnoj političkoj situaciji, gdje su oba lidera izrazila podršku Aleksandru Vučiću da se kandiduje za predsjednika Srbije. Bilo je riječi i o zajedničkim inicijativama, a predsjednik Pokreta socijalista i ministar unutrašnjih poslova u Vladi Srbije Aleksandar Vulin poručio je da su mir i ekonomsko jačanje prioriteti za građane Srpske i Srbije.

– Uvijek ćemo se zalagati za što bližu saradnju Srbije i Republike Srpske i uvijek ćemo biti podrška našem narodu. SPS je partija iz Republike Srpske sa kojom dijelimo ciljeve kao što su ekonomski razvoj i jačanje i demografska obnova, kao i zalaganje za mir i prospreritet Srpske i Srbije – poručio je Vulin.

(SB)

Oznake: SPS